Jeg har vokst opp i Austmarka 3-4 km øst for Holeåsen. I min ungdom løp jeg i disse områder; rundt Sæbø og Solheimsåsen. Jeg kan ikke huske i detalj alle steder jeg løp, men denne turen vekket opp gamle minner, og det var så kjekt.

Utsikt over Litlavatnet som vi gikk rundt. Sæbøvågen innerst til høyre og Sæbø kirke i bakgrunnen.

Turen starter fra Sæbøvågen

Løypa starter fra Sæbøvågen, hvor det er parkering til 4-5 biler. Så følger man en traktor sti som går slakt oppover til Litlavatnet. Her kan man hvile og nyte utsikten på en rastebenk, som må ha vært satt opp i moderne tid. Utrolig kjekt! Like etter rasteplassen, tar man av til høyre og følger en tursti opp på første høyde. Her er det to røde benker for slitne bein, og det var her jeg tok de fine bildene over Litlavatnet.

Vi gikk så videre og fulgte skiltene opp til Holeåsen, hvor vi ikke fant noe topp punk, eller rasteplass, men det skyldes kanskje at vi gikk for kort. Vi gikk så ned igjen og videre østover, og rundt Litlavatnet og tilbake til Sæbøvågen. Løypen er svært godt merket med røde merker, og lyseblå maling på trærne.

Bilde tatt fra Holeåsen. Vi ser Ølvatnet og rett vest mot Mangerfjorden. 

En advarsel: Inni skogen har det falt ned noen trær som man må gå under. Trærene er ikke problemet, men "suup" og så stod jeg med gjørme opp til kneet. Ble litt vått i støvelen, men heldigvis var det ikke så langt til bilen. Slike episoder biter heldigvis ikke på humøret lengre, men det er en løype hvor gummistøvlene eller vanntette fjellsko må på.

GISLINE

Her har jeg markert løypa hvor vi gikk vest mot ølvatnet og så rundt Litlavatnet og tilbake til Sæbøvågen.

Bildegalleri

Les også om tur til Grønfjellet og peprane. Du finner flere turer på UT.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen