Tur til Grønfjellet

Tormod

Oppdatert:

Grønfjellet

Grønfjellet og Peprane ligger bare fem minutters kjøring fra mitt barndomshjem. I år har jeg vært tre turer til på dette fjellet, og fine minner fra barndommen begynte å dukke opp igjen.

Grønfjellet
På toppen av Grønfjellet med utsikt sørover mot Peprane og Alverstraumen. Foto: 09.09.16 Tormod Gundersen.

Grønfjellet ligger på Storheimstø på Radøy

Turen startar på Storheimstø, der Sæbøvegen tar av fra Radøyvegen. Her renner det en elv under veien i ett stort «rør» som vi pleide å gå gjennom som barn. Vi fisket også i kulpene rett ved turstien, og vi hadde ganske stor tro, når jeg i dag ser på de små kulpene vi fisket i. Fangsten var på sardin størrelse, og jeg kan huske vi fikk én liten fisk. For oss var det jo helt fantastisk, men vi fikk god trening og tanke var god.

Grønfjellet
Vei opp til Grønfjellet har ganske bratt stigning. Foto: 09.09.16 Tormod Gundersen.

Det er vanskelig å parkere her, men jeg pleier å stå i innkjørselen til det gamle sagbruket og det er også noen som står i svingen. Herfra følger man den oppmerkede stien mot toppen, hvor man kan hvile seg på en benk og skrive seg inn turboken.

Fra Grønfjellet kan du gå videre sørover mot Peprane og ned til gamleveien Soltveit-Haukeland, som man kan følge tilbake til Storheimstø. Dette stykket er såpass vått og bløtt at gummistøvler eller tette fjellsko anbefales. Om vinteren kan det være vanskelig å gå oppover grunnet issvuller og snø.

Turen kan selvsagt gås motsatt vei, og da unngår man den tøffe stigningen opp til toppen. Da går man gamleveien langs vannet og så opp til toppen.

Grønfjellet
Gamleveien opp til Grønfjellet og Peprane går langs skog og vann. Foto: 09.09.16 Tormod Gundersen.
Grønfjellet
Enkelte steder med våte parti er det bygd treramper over. Foto: 09.09.16 Tormod Gundersen.

Turen til toppen tar knapt 1 time tur/retur. Tar du hele runden over Grønfjellet, Peprane og gamleveien (langs med vannet) tilbake, tar turen ca 2 timer.

Du kan lese mer om turen på Ut.no.

Video fra Grønfjellet

Fotogalleri


Tips! Les også om turen til Nøttveitveten på Manger.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.