Friluftsområdet Hystadmarkjo ligger like øst for Leirvik sentrum ca 2,5 km. Turen går gjennom Hystadmarkjo helt nede ved kysten. Du verden for en fantastisk tur! Løypa starter ved Apply Leirvik eller ved båthavnen i Sævarhagen. Her er det god plass til parkering som selvsagt er gratis på begge steder.

Idylliske badeviker er noe av det første man opplever på turen som går langs sjøen.

Da vi bodde på Stord sommeren 2015 fikk vi anledning til å bli bedre kjent med øya som man vanligvis bare passerer på E39 på vei fra Bergen til Stavanger. Vi fant fort ut at Hystadmarkjo er et svært populært turområde, og vi måtte selvsagt utforske løypa. For en fantastisk tur som ligger helt nede ved kysten.

Hystadmarkjo har vernet svartorskog og vakre badestrender

Område består av et naturreservat, verna svartorskog og fine badeviker. Langs løypa er det satt opp informasjonstavler som forteller om natur, kultur, miljø og friluftskvalitetene i område. Det er også satt opp benker på enkelte plasser. Det å gå langs kysten og kjenne den salte sjølukten kombinert med skogens trær er både forfriskende og herlig.

Her nyter man skog og sjø på samme tid og vi forelsket oss raskt i Hystadmarkjo.

Like ved båthavnen vandrer man langs en steingard til kolerakirkegården. Denne ble bygd like etter koleraepidemien i 1849 og er et minnesmerke satt opp for å hedre de som ble rammet.

Man kan enten gå rundt eller frem og tilbake på den 2 km lange grusstien, som er en lett fottur på omtrent 1 time. Her blir man ikke våt på beina, så lenge man ikke vasser uti sjøen, og joggesko passer helt fint til denne turen.

Du kan også lese om turen på Godtur.no.

Der finnes også andre flotte turområder på Stord, les da vi gikk til Eventyrskogen ved Landåsen som er full av dukker, troll og eventyrfigurer.

Privat videoklipp Hystadmarkjo

Bildegalleri fra Hystadmarkjo sommeren 2015

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen