Nyåret startet med storm her på Vestlandet, men også før jul var det mye uvær, og vi fikk oppleve hvor sterke krefter som er i sving. Da vi gikk tur til Nøttveitveten 7. januar 2017 så vi hvordan vinden har herjet, og flere trær har gitt tapt for de sterke kreftene.

I skogen på Nøttveitveten er to trær knekt i de siste stormer.  

Midt i bakken opp til Nøttveitveten så vi to trær som var knekt av på nedre halvdel og som nå ligger i deler av turløypen. Man bør ta normale forhåndsregler ved ferdsel nær knekte trær, og profesjonelle bør håndtere fjerning dersom det blir nødvendig. Disse trærne har mye vekt og kan ved ufornuftig håndtering forårsake skade.

Her ser vi de to trærne som ligger i deler av løypa og som falt i stormen.

Heldigvis så går det helt fint å gå i sikker avstand fra disse trærne da skogen er stor, og der man passere dem på turstien ligger de stabilt på bakken.

Det går helt greit å passere toppen av treet som ligger stabilt på bakken. 

Klar for tur i nye trengingsjakker vi fikk til Jul og vi skulle få se stormens herjinger i slutten av året 2016 og begynnelsen av 2017. 

Mange trær som står på skjeve i skogen opp til Nøttveitveten pga. uværet i det siste. 

Oppover skogen kan man velge ruter som er i trygg avstand til knekte trær, og føler man seg ikke trygg så trenger man ikke gå skogen. På utsiden av skogen, er det tursti oppover til selve Nøttveitveten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen