De fleste utenlandske turister som kommer til Norge har hørt om Geiranger. Vi normenn og meg selv inkludert har vel skrytt på oss Geiranger enten her hjemme eller i utlandet. Problemet er ofte at få av oss har sett det med egne øyner og bare sett det på fjernsyn. Jeg har faktisk flere ganger kjørt "rundt" Geiranger, og dermed gått glipp av "herligheten".

2014-Juli-Geiranger-8Cruiseskip på vei ut Geirangerfjorden sommeren 2014. Bilde tatt fra Ørnesvingen. 

Sommeren 2014 kom anledningen; Vi skulle kjøre fra Sandnessjøen til Bergen. Endelig skulle jeg få oppleve Norges populære turistattraksjon. Det var bare å finne frem kart og kompass, og vi ble ikke skuffe.

2014-Juli-Geiranger-2 Før vi kom til Geiranger sommeren 2014 tok vi en stopp ved Eidsvatnet.

Eidsvatnet ligger nord for Geiranger, og vi er ca. 9 minutter fra Ørnesvingen som kanskje er den mest populære utsiktsstedet over Geiranger.

2014-Juli-Geiranger-1Ved Eidsvatnet som ligger mellom fjellene kan man nye nistepakken og en kopp kaffe.

2014-Juli-Geiranger-4Dette møtte oss på vei mot Geiranger... jeg kjente hjertet dunke fortere.

2014-Juli-Geiranger-6Ørnesvingen kan man skue innover mot Geiranger og utover fjorden.

2014-Juli-Geiranger-9Her ser vi Geiranger innerst i fjorden og himmel og hav for en utsikt.

2014-Juli-Geiranger-7Geiranger gir en luftig og vakker opplevelse. Min kone likte også gjerdet. 

2014-Juli-Geiranger-10I 2014 fikk jeg endelig oppleve Geiranger. Bilde tatt ved Ørnesvingen.

Nå forstår jeg hvorfor turister kommer til Geiranger, og vi reiste derfra med en litt stikkende følelse i hjerte. Kjente jeg en tåre i øyekroken, nei jeg tror det var en svette dråpe..?

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.