Strømmetjeneste – Film og serier

Tormod

Oppdatert:

Strømmetjeneste - 4

Strømmetjeneste på nett for filmer og serier er mange, og det er ikke alltid lett å bestemme seg for hvilke tjeneste man skal «gå for.» Jeg skal sammenligne de mest populære og kjente tjenestene, og gi deg noen tips slik at du enklere kan velge den strømmetjeneste som passer best for deg.

Å velge strømmetjeneste er ikke lett, da utvalget er stort og valgene mange. Bilde av Julian O’hayon on Unsplash.

Strømmetjeneste med kun film og serie  – ikke TV-kanaler

De strømmetjeneste jeg vil se nærmere på her, tilbyr kun film og serier! Det finnes også strømmetjenester som i tillegg tilbyr TV-kanaler med et variert innhold, f.eks. TV2 sumo, dPlay, Viaplay, Stream.no osv. Ønsker du en komplett pakke med både film, serier og TV-kanaler bør du vudere noen av de andre strømmetjenestene som nevnt ovenfor. Ønsker du de nyeste filmene på nett, får du ikke disse her, de må leies på filmutleietjenester som Blockbuster.no, Google play eller iTunes filmbutikk.

Strømmetjenester for film og serier

netflix logo

Netflix trenger ikke mye introduksjon. Det er den mest populære strømmetjenesten for film og serier i dag. Fordeler at du kan se Netflix når som helst, hvor som helst, på et ubegrenset antall enheter. Logg inn med Netflix-kontoen og se direkte på netflix.com på datamaskinen din, eller på andre enheter med Internett-tilkobling som tilbyr en Netflix-app, f.eks. Apple TV, smart TV-er, smarttelefoner, nettbrett og spillkonsoller som f.eks. Playstation, Xbox, Chromecast, eller Blu-ray-spillere og mer.

Du kan også last ned seriene dine og se mens du er på farten. På Netflix kan du også sette opp profiler for forskjellige medlemmer av husholdningen. De kan dermed ha sine egne, tilpassede Netflix-opplevelser, bygget rundt filmene og seriene de liker. Du kan ha også sette pin-kode for aldersgrense. Dermed kan du sikre deg at barna dine ikke ser filmer som er upasselige.

Utvalget av filmer er variert og de sender blant annet en rekke gode kristne filmer som Paul, The Apostle of Christ, A.D Kindom and Empire (serie) og Gud er ikke død 2. Når det gjelder serier som sendes på Netflix får du virkelig valuta for pengene. Du kan boltre deg med kjente serier som blant annet Prison break, Breaking Bad, House of Cards, Homeland, Blacklist, Narcos, Suits, Ozark, White Collar og Under the doom.

Hvis du ønsker å se de siste filmene som nylig har kommet på video, så vil du ikke finne dem på Netflix. Da anbefales andre utleie – og strømmetjenester som Blockbuster.no, Google play eller iTunes filmbutikk. Pris: 30 dager prøveperiode: Gratis
Pris: Fra 89, 109, 159 kr/mnd (avhengig av kvalitet SD, Full HD, Ultra HD (4K).
Plattform: Støttes på de fleste kjente platformer.
Lenke: Netflix.com.

hbo-max-logo

HBO Nordics ble 26. oktober 2021 fjernet, til fordel for HBO Max på den norske strømmearenaen. Nytt er at filmselskapet Warner Bros’ filmer kommer til å gjøres tilgjengelig på HBO Max bare 45 dager etter kinopremieren.

HBO Max vil også gi nordiske seere mulighet til å se realityshow, matlagingsprogram og datingserier på strømmetjenesten. Men kvalitetsstempelet, som ble født med prisbelønnede kvalitetsserier som «Sopranos», «Game of Thrones» og «The Wire» skal beholdes. HBO Max gir deg tilgang til mer enn 5000 serieepisoder, i tillegg til innhold for barn og hundrevis av filmer. Andre kjente serier som kan nevnes er Billons, Band of Brothers, True Detective, Beforeigners, Vikings, The Office,

Jeg synes at serieutvalget på Netflix er bedre! Filmutvalget er også meget beskjedent i forhold til konkurrentenes, men nå Warner Bros’ filmer kommer bare 45 dager etter kinopremiere, kan dette endres. Nå som HBO Max også har fått bedre filmlyd og det tekniske nå er på plass, har de blitt en tøffere konkurrent på markedet. I motsetning til Netflix, som legger ut hele sesonger om gangen, holder HBO seg til den gamle tankegangen; Du må vente en uke på neste episode.

Oppsummert; Med det nye HBO Max er forskjellen til Netflix utlignet. Er du hekta på HBO seriene, så får du mange timer med god  underholdning for en lav månedlig sum. Og HBO Max er fremdeles litt rimeligere enn Netflix.  Så kan man jo si opp når som helst, når man har sett serien ferdig. F.eks. så abonnerte jeg kun to måned for å se ferdig Games of Thrones. Pris: 30 dager prøveperiode: Gratis
Pris: 89 kr/mnd.
Plattform: Støttes på de fleste kjente platformer, les mer her.
Lenke: HBOMax.com/no 

Prime Video

Primevideo ble lansert i Norge i 2016, og har flere serier som The Man in the High Castle, Mozart i jungelen, Transparent, Bosch, Sneaky Pete og ikke minst bilprogrammet «The Grand Tour» med den tidligere Top Gear-stjernen Jeremy Clarkson i spissen. Jeg har testet Primevideo, og jeg synes utvalget er begrenset, og jeg fant ikke mye jeg personlig ønsket å se.

Primevideo konkurrerer med Netflix i USA, hvor begge bruker flere milliarder kroner årlig. Ikke alle seriene deres blir tilgjengelig i Norge med de nyeste episoder, da HBO Nordic og Viaplay har rettighetene til flere av dem.

God filmkvalitet og brukervennlighet

Filmkvalitet sendes i SD, HD og 4K. Du kan se i nettleseren eller med Prime Video-appen på telefonen, nettbrett og utvalgte Smart-TV-er og på opptil 3 enheter samtidig. Merk at hver enkelt tittel kun kan strømmes på én enhet om gangen. Du kan også se i frakoblet modus på Prime Video-appen når du laster ned titlene. Prime Video har også foreldrekontrollen ved å kreve inntasting av PIN-koden din for å omgå kjøps- eller visningsbegrensninger du har aktivert.

Primevideo er best på pris – utrolig introduksjonstilbud

PrimeVideo har også et utrolig godt introduksjonstilbud hvor du kan boltre deg i eksklusive Amazon Originals og andre populære filmer og TV-serier. Du kan kanseller når som helst.

Pris: 7 dagers prøveperiode: Gratis
Pris: 2,99 € (29.56 NOK) /mnd. Introduksjonstilbud i 6 mnd.
Pris: 5,99 € (59.22 NOK) /mnd. Ordinær pris.
Plattform: Nett (PC/Mac), Android, iOS, Smart-TV, etc.)
Lenke: PrimeVideo.com.


Info: Bilde i toppmenyen er av Loewe Technologies on Unsplash.

Sist oppdatert 22. april 2024

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.