Fisketorget i Bergen er noe for seg selv. Torget er kanskje et av Norges mest kjente og berømte utendørsmarkeder. Det ligger midt i hjerte av byen helt innerst i vågen. Her kan du stort sett få alt hva havet har å tilby og så fersk som det kan forbli. På torget selges det også frukt, grønnsaker og blomstrer.

Fisketorget i Bergen yrer av liv hvor turister og beboere kan velge i et stort utvalg av ferskvarer fra havet.

Fisketorget i Bergen har eksistert siden 1200-tallet

Fisketorget i Bergen har siden 1200-tallet vært et møtested for kjøpmenn, fiskere og byens borgere. Men det ikoniske torget har ikke alltid ligget der det befinner seg i dag. Du kan lese mer om historien til torget her.

Noen delikatesser man kan kjøpe på torget er levende hummer, kongekrabbe, reker og krabbe, breiflabb, steinbit, torsk, sei, lyr og hvalkjøtt. Havets delikatesser koster penger, men ferskhet og kvalitet må tas i betraktning.

På fisketorget i Bergen selges det meste av fisk, og her ser vi en stor breiflabb

Laks er også en annen populær fisk. På torget kan man prøvesmake røykelaks og kjøpe helt fersk laks. Om sommeren serveres det også ulike lakseretter samt baguetter med røykelaks og eggerøre.

Ferske reker er også populært! Her kan du kjøpe ferske reker og sitte innerst i vågen og nyte byen, vågen, fuglene, og stirre opp mot byfjellene og kose deg med nykokte reker.

Levende hummer kan kjøpes på fisketorget i Bergen.

Der har de siste årene vært uenighet mellom torghandlere og lokale myndighet, men det ser nå ut til å være løst. Vi får håpe at fisketorget består med de nødvendige hygieniske fasiliteter! Forsvinner fisketorget, ja da forsvinner noe av byens hjerte med røtter tilbake til 1200-tallet, og en stor attraksjon for byens beboere og turister. Jeg elsker fisketorget og må det bestå i all fremtid!

Innerst i vågen i Bergen ligger seilbåtene side om side.

Fisketorget sett ovenfra da det var karusell på torget (juli 2006).

Sommersesongen varer fra 1. mai til 30. september. Da er det salg både ute på torgflaten og inne i Mathallen. Om vinteren er utearealet på torgflaten åpen på lørdager kl. 9-15.

Ikke rart turistene elsker denne vakre byen!

Få med deg Fløyen og den vakre utsikten over Bergen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Scroll to Top
Rull til toppen