Global Kokkekniv – god kniv

Tormod

Oppdatert:

Global kokkekniv er en kniv som har blitt mer og mer populær. De første GLOBAL kjøkkenknivene ble designet i 1983, hvor Komin Yamada fra Japan fikk i oppgave å designe ”verdens beste kniv”, hvor han fikk stilt et nesten grenseløst budsjett til rådighet. Komin Yamadas innovative design har høstet stor berømmelse for kombinasjonen av tradisjonelt japansk håndverk, kvalitet og presisjon. Du kan les mer om historien her.

Global kokkeniv G-2, 20 cm  har blitt en populær kniv med stålhåndtak. Foto: Tormod Gundersen.

Global testet i TV2 hjelper deg

Global kom middels ut av testen i TV2-programmet Matkontrollen i 2015 med terningkast 4. I testen nevnes det samme jeg har opplevd med kniven – glatt skaft! Det glipper lett og spesielt når man arbeider med fingrer og hender som er våte eller fettete. Det er ikke et stort problem, men man må være oppmerksom! Har du store kraftige hender kan også håndtaket kanskje føles litt for «tynt» slik at kniven ikke ligger optimalt i en stor hånd.

Ellers er kniven skarp og vekten og balansen er veldig bra. Kniven er laget i et helt stykke metall, noe som er en fordel med tanke på vasking eller hvis kniven deiser i gulvet, så vil ikke håndtaket bli ødelagt eller sprekke.

Global kokkekniv med 20cm langt blad har blitt en populær kniv i hele verden. Foto: Tormod Gundersen.

Denne kniven lange tradisjoner og feiret sitt 30 års jubileum i 2013.

Global Kokkekniv 21mm

Vær oppmerksom på at håndtak kan glippe med våte eller sleipe hender. Foto: Tormod Gundersen.

Kokkekniv fra Global er laget av rustfritt stål som er enkelt å slipe og skjerpe, og fås i ulik lengder. Vanligste lengder er 20cm og 27cm.

Global er en helt ålreit kniv, men får trekk for litt tynt og glatt håndtak. Terningkast 4.

Tormod Gundersen

Global sine kokkekniv er noe mer kostbar enn Victorinox og en 20cm kniv  ligger på rundt 900kr-1100kr. Knivene fås hos Jernia og på nettet selges de blant annet hos Bakeren og Kokken.


Tips! Lær deg hvordan du selv kan slipe knivene dine.

Sist oppdatert 9. desember 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.