Slip knivene selv

Knivsliping er en nødvendighet dersom du vil ha skarpe kniver på kjøkkenet. Det er utrolig frustrerende å arbeide med en sløv kniv, og selv om du daglig bruker en knivskjerper vil kniven uansett ganske raskt bli sløv. Så slip knivene selv! Det er enkelt med en slipestein med to grovhetsgrader. Ikke kast eller kjøp nye bare fordi de er sløve.

slip knivene selv

Slip knivene selv! Det er enkelt og sparer deg penger og frustrasjon på kjøkkenet.

Jeg vil gi 3 ulike råd eller metoder for å få kniven din sylskarp.

1. Send kniven til profesjonelle knivslipere.

Det finnes fremdeles profesjonelle knivslipere som sliper knivene din for en 100-150kr pr kniv pluss porto. Det er vel verdt pengene.

Dette sikrer deg en perfekt slip kniv, som vil vare i lang tid. De vil også kunne reparere hakk og knekte knivspisser, og ødelagte håndtak. Jeg anbefaler følgende profesjonelle aktører:

Skarpekniver.com: De har hatt nettbutikk siden 2009, og har solid og lang erfaring med alt innen kniver. Du kan bestille knivsliping på nett, men må levere de i butikken ved Mathallen i Oslo, her. Pris 120kr pr.kniv (Nov.2017).

SkjerpDeg.no: Skjerp Deg er også profesjonelle når det gjelder knivsliping.

GoKniven.no: Skjærsliper Lundsvoll har lang erfaring med knivsliping etter å ha arbeidet i kjøttindustrien i over 30 år. Han utfører sliping og polering av kniver med glatt egg på en profesjonell måte i sitt eget  slipeverksted på Skedsmokorset. Knivene slipes på en hurtig avvirkende slipestein med kjøling. Dette gjør at knivene får en rett egg, en egg som er svært skarp og lett og vedlikeholde i lang tid. Her finner du priser og kontaktinformasjon.

2. Lær deg teknikken og slip knivene selv

Følelsen du får når du har slip knivene selv, er til å ta og føle på. Det er en herlig mestringsfølelse, og det er veldig gøy og lærerikt. Du må som sagt investere i noe sliperedskaper, men i det lange løp vil du spare penger på å slipe knivene selv.

Jeg vil raskt anbefale to sliperedskaper:

Slipesteiner fås kjøpt på skarpekniver.no og SkjerpDeg.no og i flere butikker som selger kniver. Kjøp gjerne dobbeltbryner som gir deg to forskjellige finhetsgrad etter behov. Pris ca 600-900kr.

slip knivene selv

Dobbeltbryne #1.000 / #3.000 grid (våtstein) er en perfekt stein for rutinemessig sliping.

#1000/#3000 grid bryne brukes for å polere og finpolere kniveggen etter du har brukt et grovere bryne (#220 til #400) som er nødvendig for å starte jobben med å legge en ny knivegg. #1000/#3000 grid kan også brukes i hverdagen for å gjøre kniven skarp igjen på et par minutter.

Se instruksjonsvideo for knivsliping hos skarpekniver.com.

Elektrisk knivsliper. Jeg har brukt OBH Nordica sin knivsliper i mange år sammen med mine slipesteiner, og det er et godt supplement. Pris ca 350 kr, les mer på Elkjøp.no.

slip knivene selv

OBH Nordica – elektrisk slipemaskin er også en god hjelp for å holde knivene skarp på kjøkkenet. 

3. Kjøp ny kniv, selvsagt en mulighet

Følelsen av en ny kniv er også helt spesielt. Kanskje håndtaket er bedre, størrelse mindre eller større. Kanskje du fortjener en ny kniv etter 4-5 år? Jeg vil i alle fall ikke anbefale at du kjøper ny kniv hver gang den er sløv, for det er jo egentlig litt sløvt også…

Lykke til og holde knivene skrape!


Les også om hvordan du skjerper knivene dine daglig.

Sist oppdatert 18. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress