Wüsthof – Tysk knivmaker i over 200 år

Wüsthof er en knivprodusent med base i Solingen, Tyskland. Wüsthof er et familieeid selskap i syv generasjoner, som selger kniver, men også hagesaks, lommekniver og annet tilbehør til matlaging, men i mindre skala enn hovedkonkurrenten, Zwilling J. A. Henckels. Wüsthofs Classic og Grand Prix-serien er velkjente kniver som har skåret høyt på ulike bruker tester opp gjennom årene.

Wusthof Classic icon-serien er en populær knivserie laget i Tyskland. Bilde 20 cm kokkekkniv.

Lang historien bak Wüsthof-kniver

Wüsthof-kniver er laget i Solingen siden 1814, og ble startet av Harald Wüsthof og Viola Wüsthof. Alle Wüsthof-kniver er presisjonssmidde, bortsett fra den stemplede Emeril- og Gourmet- og lasersnittede Silverpoint-serien. Wüsthof smidde kniver har mer enn 40 trinn i sin produksjonsprosess; stemplede Wüsthof-kniver har 14.

Stålkvalitet og brukervennlighet i fokus hos Wüsthof-kniver

Wüsthof kniver har en stålhardhet på HRC 58. Denne stålhardheten samt stålkvaliteten X50CrMoV15 har Wüsthof bruk i en årrekke. Mange knivselskaper og spesielt japanske kniver har en høyere hardhet, noe som holder kniven skarpere over lengre tid, men gjør kniven lettere å skade med hakk. Wüsthof knivene er dermed noen mykere, men tåler også noe mer «røffere» bruk på kjøkkenet, som f.eks. å skjære borti ben el. Kniver i tysk stil er skjerpet til en vinkel på 14 grader på hver side, mens japanske kniver er skjerpet til en vinkel på 10 grader per side.

Wüsthof Crafter – serien; 20 cm kokkekniv, og dette er er en ganske ny knivserie fra Wüsthof.

Hvilke Wüsthof kniv, eller serie skal du kjøpe?

For en innføring i de ulike knivseriene anbefaler jeg YouTube videoen nedenfor. Kort oppsummert er knivene i samme stålkvalitet. Valget blir da mer basert på håndtaks-utforming og materiale. Samt vekt, og om du ønsker bolster eller ikke bolster. Bolster gir god beskyttelse mot å skjære seg, samt god balanse. For familier med barn og  ungdommer som elsker å lage mat, er f.eks. Wüsthof Classic  et trygt alternativt. Bolster gjør kniven litt vanskeligere å slipe helt på enden, men ellers ikke noe problem.

Cutlery and More på YouTube går igjennom alle Wüsthof knivserie på markedet i dag.

En Wüsthof kniv vil gi mye glede på kjøkkenet

En Wüsthof kniv er laget basert på den beste teknologien, og med over 200 års erfaring, vil du ikke bli skuffet ved å kjøpe en Wüsthof kniv. Men prøv kniven i butikken. Kjenn hvordan den føles i hånden og om vekten samt størrelsen er slik du ønsker. Jeg personlig synes ikke jeg trenger en kniv som er lengre enn 20 cm. En kokkekniv på f.eks. 16 cm kan i mange tilfeller gjøre det meste av kutte-oppgaver på kjøkkenet. En slik kniv er også lettere å håndtere. For kvinner og den yngre generasjon med mindre hender,  er en mindre kokkekniv eller en grønnsaks-/Santuku kniv på rundt 14-16 cm ideel. En slik størrelse har også mye lavere vekt, selv på både Wüsthof Classic og icon – serien. Jeg liker håndtaket på icon serien bedre enn på Classic serien.

Icon serien har ikke bolster, men er noe «bak – tung» noe som merkes spesielt på 20cm kokkekniven. Er dette ikke ønskelig kan du vurdere Wüsthof Crafter eller Epicure serien. Epicure serien fåes også «halfskaftet» det vil si at den har noen cm kortere skaft og uten bolster. Dette gjør kniven litt lettere og enklere å betjene for de med mindre hender.

Hvor kjøpe Wusthof kniver?

Denne kniven fås kjøpt hos Brødrene Pedersen hvor du kan prøve de mest kjente seriene. Den kan også kjøpes på netthandel.

Les også om hvordan du kan slipe dine kniver her.

Ved bruk vil knivene over tid, spesielt ved røff/feil bruk, kunne få noen hakk i kniven. Hakk vil kunne slipes bort.


Tips! Ikke bry deg med litt skraper og riper i stålet. Disse vil oppstå ved bruk, oppbevaring, samt ved sliping og skjerping, spesielt dersom man er uerfarne. En kniv vil over tid dessverre kunne få riper her og der.

Sist oppdatert 6. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress