Munkehagen på Eiganes

Munkehagen er én av flere vakre hager på Eiganes som ble anlagt i engelsk land-skapsstil på slutten av 1800-tallet. Hagene på Eiganes er godt bevart. Hagen ble tegnet av hagearkitekt Poul Holst Poulsson. Han kom til Stavanger i 1856 og er kjent for å ha tegnet en rekke private hageanlegg i Stavanger, som parkanlegget ved Bjergstedparken, Sykehusparken og Museumsparken.

Munkehagen på Eiganes er én av flere vakre hager som er bevart, og er i dag et friområde for beboere. Foto Tormod Gundersen 27.02.2020.

Hagen ble overtatt av Stavanger kommune i 1978. Hovedadkomst til Munkehagen er fra Eiganesveien. Det er en steingard i nord og en i østenden av hagen. Langs Eiganesveien er det flere rekker med store løvtrær. Trerekker med store trær omkranser hagen i nord, øst og vest. Langs tomtens østside går det en gruset sti gjennom hagen mellom Eiganesveien i nord og Erling Skjalgesonsgate i sør. Denne stien er opplyst av lysmaster. Det opprinnelige huset brant ned og området består i dag av et buskfelt, to benker, en avfallsbeholder og en åpen plen. Øst for hovedplenen er det en rektangulær skiferplatting, plantet med en barlindbusk i hvert hjørne.

I Munkehagen er det bred fin gangvei av grus. Det er også en liten lekeplass rett nedenfor. Foto Tormod Gundersen 27.02.2020.

Munkehagen ble designet av hagearkitekt Poul Holst Poulsson. Foto Tormod Gundersen 27.02.2020.

I Munkehagen er det benker hvor man kan nyte omgivelsene. Foto Tormod Gundersen 27.02.2020. Les og se flere flotte friluftsområder i Stavanger som Trollskogen og Mosevannet.


Tips! Se også Mosevatnet – Stavangers mest brukte friluftsområdet.

Sist oppdatert 5. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress