Beste TV-guide

Tormod

Oppdatert:

Hva er beste TV-guide? I dag kan du velge mellom en rekke nettbaserte TV-guider, og realiteten er vel at de færreste av oss slår opp i lokal avisen for å sjekke TV-programmene. Den digitale tidsalderen er over oss for lenge siden, og uansett om man liker det eller ikke, så er det svært frustrerende med dårlige TV-guider, når du f.eks. planlegger helgens begivenheter du ønsker å få med deg.

Å velge nettbasert TV-guide er ikke alltid like lett, men jeg skal prøve å hjelpe deg et steg på veien. Bilde skjermdump tvguden.vg.no. 

Oversikt over de mest kjent TV-guider

Her er en oversikt over de mest kjent og brukte TV-guider. Klikk på linkene hvis du ønsker å gå direkte til avsnittet om hver TV-guide:

TV-guiden VG

TV-guiden de fleste vil like

TV- guide fra VG.no er Norges største TV-guide med over 350.000 unike besøkende hver uke. Tjenesten er eid av Schibsted, sammen med selskaper som blant annet Aftenposten, E24 og Finn. TV Guiden er en tjeneste hvor du kan se hva som skal gå på TV for over 120 kanaler og du finner TV-guiden på nett og via app til Android og iOS. Du kan også logge deg inn på din Schibsted-konto (gratis). Du kan kun velge favoritt kanaler og sette på påminnelser i appen. Dette virker ikke på nettversjonen.

VG presenterer en oversiktlig og enkel TV-guide. Søket er fremhevet, slik at man enkelt kan finne det man leter etter. Alle kanalene listes opp, men hvor kun fire programmer fremover vises på forsiden. Dermed slipper man å rulle opp og ned for å få oversikt over programmer som går akkurat nå. Jeg liker dette designet da det gir god oversikt. Ønsker du å se flere programmer senere på kvelden, må man bare klikke seg inn på i hver enkelt kanal for flere detaljer.

TV-guide VG er enkel, oversiktlig og har fokus på søk funksjonen som mange vil like. Bilde skjermdump tvguide.vg.no/. 

TV-guide VG har en enkel og flott programbeskrivelse, som også viser når progammet sendes neste gang. Bilde skjermdump tvguide.vg.no/. Pluss:
+ Enkelt og oversiktlig kanal – og program oversikt.

+ God søkefunksjon.

+ Bra layout som viser program informasjon, som også viser når programmet går neste gang.

+ App for IOS og Android.

+ Påminnelser i appen.

+ Ingen irriterende reklamefjerner annonse.

Minus: 

– Reklame, kan fjernes ved å bruke reklameblokker.

– Ingen mulighet til å fjerne eller endre rekkefølge på TV-kanaler på nettversjonen.

– Ingen tids-kule som kan skyves til ønsket tidspunkt.

– Ingen kategori sortering for valgte TV-kanaler.

– Ingen tips til lignende programmer.

Terningkast: 

En veldig bra TV-guide som er enkel og brukervennlig og gir god oversikt, samtidig nok informasjon man trenger for hvert program. 

Lenke: tvguide.vg.no/

TV-guiden Startsiden

TV- guiden Startsiden – En god start

TV-guide fra Startsiden.no er meget bra. TV-guiden presenterer en ryddig, oversiktlig og moderne TV-guide. Tv-guden viser flere programmer frem i tid, enn TV-guiden til VG. Startsiden har også en genialt «tids – kula» som gjør det enkelt å endre starttidspunktet for alle kanaler samtidig. Det flotte er at tids-kula også forblir stående hvis du endrer dato fremover. Man kan også med et klikk sortere på kategori.

Startsiden har ingen innlogging og det er enkelt å velge dine favoritt kanaler, via tannhjulet ikonet. Du kan også klikke på de tre prikkene på hver kanal, og velge å skjule kanalen. Du kan ikke endre rekkefølge på kanalene, men det er ikke et stort «problem» i mine øyne.

Når man klikker på hvert program får man opp en ny side, som også har en moderne layout som presenterer ønsket program, men som også viser programmer før og etter. Det liker jeg godt! Du får også opp når programmet går neste gang, samt endel annen informasjon som kan være nyttig. Det er også lett å navigere tilbake til hovedoversikten.

Startsiden har ikke utviklet App for IOS og Android, og TV-guiden har ingen varslingsfunksjon.

TV-guide fra startsiden.no er oversiktlig og har en rekke funksjoner som du like. Bilde skjermdump startsiden.no/tvguide.

TV-guide fra startsiden.no har en flott programoversikt med en rekke informasjon per program. Bilde skjermdump startsiden.no/tvguide.Pluss:
+ Trenger ikke innlogging for å tilpasse (fjerne og legge til TV-kanaler) over TV-kanaler som skal vises i TV-guiden.

+ Enkelt å fjerne og legge til TV-kanaler. Nettsiden husker dine innstillinger.

+ Genial tids-kule som kan skyves til ønsket tidspunkt.

+ Kategori sortering for valgte TV-kanaler.

+ Veldig bra layout som viser program informasjon, bl.a om det er reprise, varighet, og gir også tips til lignende programmer.

+ Enkelt å navigere i TV-guiden.

Minus: 

– Bruker du reklameblokker vil det poppe opp en anbefaling om at denne fjernes. Kan være litt irriterende i det lange løp.

– Du kan ikke endre rekkefølge på programmene.

– Ingen påminnelser.

– Ingen app for IOS eller Android.

Terningkast: 

En veldig bra TV-guide som er brukervennlig, gir god oversikt og har en rekke sorterings- og tidsfunksjoner, samtidig god informasjon om hvert program. 

Lenke: startsiden.no/tvguide/

TV-guiden Strim

TV- guiden Strim – Best for de med abonnement

TV-guide Strim.no kan også benyttes av de som ikke har abonnement. Alle TV-program som Strim tilbyr til sine kunder presenterer i en moderne og oversiktlig TV-guide. Alt innpakket i en flott grønnfarge. TV-guiden viser fem programmer frem i tid, og med et enkelt klikk kan du se resten av kvelden. Du kan også se neste dag. Ulempen er at du da først må bla deg forbi alle programmene som sendes om natten.

TV-guiden Strim har mange begrensinger! Du kan ikke velge kanaler eller rekkefølge. Programbeskrivelsen er kort, men trolig nok for de fleste. Nå abonnerer ikke jeg på Strim, så jeg vil tro at TV-guiden kan justeres og tilpasse mer hvis man har et abonnement.Pluss:

+ Veldig enkel layout som viser programoversikt informasjon for de mest populære TV-kanaler.

+ Enkelt å navigere i TV-guiden.

+ Ingen sjenerende reklame.

Minus: 

– Du kan ikke velge bort kanaler, eller endre rekkefølge på kanalene.

– Begrenset programbeskrivelse.

– Trolig mer nyttige funksjoner for de som abonnerer på Strim.

TV-guide fra Strim har et oversiktlig oppsett, men mangler en rekke funksjoner. Bilde skjermdump strim.no/tv-guide/. 

Terningkast: 

En veldig grei TV-guide så lenge kanaloversikt og rekkefølge er slik du liker. 

Lenke: strim.no/tv-guide/

TV-guiden Altibox

TV- guiden Altibox – For de med Altibox

TV-guide Altibox.no er en programoversikt for Altibox kunder som viser sendeskjema for alle dine TV-kanaler, sju dager bakover og 14 fager framover i tid. TV-guiden kan sees både via Altibox`en eller via nettside. Programinformasjon er god og vises i et separat vindu på høyre side, som gjør at du fremdeles kan se 80% av programoversikten.

TV-guiden er svært brukervennlig og oversiktlig. Du kan velge å se alle dine TV-kanaler eller dine favorittkanaler. Du kan også sortere på ulike kategorier og tidspunkt.

TV-guiden Altibox har ikke programoversikt for TV2 sitt sendeskjema, etter at Altibox og TV2 ikke ble enige i det kontraktuelle samarbeidet.Pluss:

+ Veldig fin layout (dark mode) som viser programoversikt for dine TV-kanaler i Altibox pakken.

+ Enkelt å navigere i TV-guiden.

+ Ingen sjenerende reklame.

Minus: 

– Du kan ikke se TV2 sitt sendeskjema (for øyeblikket ).

– Kun for Altibox kunder.

TV-guide fra Altibox har et oversiktlig oppsett, men er laget for Altibox kunder. Bilde skjermdump tv.altibox.no/tv-guide. 

TV-guide fra Altibox viser programinformasjon i et separat vindu på høyre side. Bilde skjermdump tv.altibox.no/tv-guide. 

Terningkast: 

En veldig bra TV-guide for Altibox kunder. 

Lenke: tv.altibox.no/tv-guide

Les også om de beste PDF – programmene til Mac eller Windows, eller IOS/Android.

Sist oppdatert 2. mars 2023

Sist oppdatert 2. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.