Animal Kingdom er en kombinert fornøyelses - og dyrepark i Disneyworld i Florida. Her kan man se og oppleve dyr fra hele verden. Vi besøkte parken i mai 2013, og det ble en flott opplevelse.

Inngangspartiet til Animal Kingdom i Disneyworld, her med Paul som står til høyre og som er vår lokale guide.

Animal Kingdom er den største Disney-parken målt i areal

Det var utrolig hyggelig at Vegard sin kamerat Paul, som på den tiden arbeidet i parken kunne vise oss rundt. Vi fikk dermed en ekstra god guide på denne turen.

Parken åpnet 22. april 1998 og har et areal på 2 km² og er nesten fem ganger så stor som Magic Kingdom, og er dermed den største Disney-parken i verden. Her finnes over 1 700 dyr fra mer enn 250 arter.

Inni parken er det bygget "gamle" hus slik at det skal bli mest mulig realistisk i forhold til tema for hver del av parken.  

Parken er delt inn i syv soner med hvert sitt tema: Oasis, Discovery Island, Camp Minnie-Mickey, Africa, Asia, Rafiki's Planet Watch, DinoLand U.S.A.  

I Animal Kingdom kan man få kjøpt diverse utskjæringer i alle fasonger. 

The Tree of Life

The Tree of Life er et 44m høyt tre, og har vært symbolet på Disney's Animal Kingdom siden begynnelsen av parken. Treet har 325 utskjæringer av nålevende og utdødde dyrearter på stammen og omkringliggende røtter.

Tree står omtrent midt i parken og er et kunstig tre med naturlig form fra baobob treet, og bladene er laget av plastikk kynar. Inni treet er det et teater med 400-seter hvor man kan se en 4-D film A Bug's Life.

Det eldgamle treet skal symbolisere og heter livets tre og er kunstig laget.

Safaritur ble høydepunktet i Animal Kingdom

Safaritur er høydepunktet hvor man blir kjørt rundt i en stor Jeep slik at man får se dyrene som lever fritt innenfor parkens område.

Jeep Safari rundt om i Dyreparken var det største høydepunktet og en utrolig flott opplevelse.

Da vi var kommet et stykke inn i parken vippet bilen på en bru, og dette var et "skremsels-stunt", og folk hylte til, for ingen ville havne ut i krokodille vannet. Jeg kjente hjertet hoppet over et slag, men etterpå lo vi godt av dette. Artig gjort av Disney!

Her ser vi et dyr som spiser og Jeepen som kommer bak oss.

Krokodiller er alltid en skrekkblandet fryd å se og heldigvis var de mer opptatt av soling enn turister med bergensdialekt.

Gorilla avdeling er artig og de kravler rundt, leker og skal vise seg fram.

Sett gjerne av en hel dag til å utforske Animal Kingdom og ta deg god tid til å utforske de ulike områdene. En Jeep Safaritur er høydepunktet og må bare oppleves. Man skulle ikke tro at man er i Florida, men er langt ut i bushen i Afrika.

Video - Jeep Safari

Bildegalleri

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Secured by Sucuri

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen