Ved fornyelse av passet – bestill nasjonalt id-kort samtidig!

Tormod

Oppdatert:

Sommeren 2024 nærmer seg med stormskritt, og for mange av oss betyr det ferieplanlegging og nye reiseopplevelser. Men før du begynner å pakke kofferten og bestiller din drømme reise til fjerne destinasjoner, er det én viktig ting du ikke bør glemme: passet ditt.

Hvis passet ditt går ut på dato denne sommeren, er det nå på tide å sette i gang med fornyelsesprosessen så fort som mulig. Ikke vent til siste øyeblikk! Å få anskaffet et nytt pass kan ta opptil 2-4 uker, avhengig av belastningen på din lokale politistasjon, så det er lurt å være tidlig ute.

For mer informasjon:

For mer informasjon om fornyelse av pass og bestilling av nasjonalt ID-kort, kan du besøke Politiet sin nettside. Her finner du detaljert informasjon om prosessen, nødvendige dokumenter og ventetider.

All informasjon om fornyelse av pass og bestilling av ID-kort, finner du ved å besøke Politiet sin nettside.

Noen tips for en smidig fornyelsesprosess:

  • Sjekk passets utløpsdato: Ta en titt på passet ditt og merk deg utløpsdatoen. Hvis den utgår sommeren 2024, er det på tide å sette i gang i april eller mai måned!
  • Bestill time hos din lokale politistasjon: Før du kan få et nytt pass, må du først bestille en time hos din lokale politistasjon. Ventetiden for en time kan være opptil flere uker, så sørg for å planlegge i god tid.
  • Bestill ID-kort samtidig: Visste du at du får 20% rabatt hvis du bestiller både pass og ID-kort samtidig? Det lønner seg å slå to fluer i én smekk og få begge dokumentene tilsendt i samme omgang. Nasjonalt ID-kort med reiserett er gyldig for reiser i EU-/EØS-landene og Sveits.
  • Det er ikke mye du trenger å ta meg deg, men les det som står på politiets nettsider! I hovedtrekk må du ta med det gamle passet, selv om det er utløpt. Husk å ta med betalingsmidler! Du kan betale med: bankkort, kredittkort (Visa eller MasterCard), kontanter, mobil- og smartklokkeløsninger med GooglePay eller ApplePay aktivert. NB! Det er ikke mulig å betale med Vipps eller faktura.

Forventet leveringstid

Forventet leveringstid: Det tar omtrent 1 uke pluss postgang.*

*Forventet leveringstid oppdateres jevnlig på Politiets nettsider.

Politiet kan ikke garantere en leveringstid for pass og nasjonalt ID-kort. I tillegg kommer tiden det tar med posten. Forventet leveringstid per nå er:
– Pass: ca. 1 uke pluss postgang. Forsendelsen kommer fra Oslo.
– Nasjonalt ID-kort: ca. 1 uke pluss postgang. Forsendelsen kommer fra Oslo.

Det mest vanlige er å få tilsendt pass og ID-kort i posten! Da er det viktig at din postkasse er tydelig merket [Les mer her], dette for å unngå at pass og ID-kort blir sendt i retur. Du vil bli varslet på SMS når passet og ID-kortet er produsert og klart til å sendes deg. Passet og ID-kortet blir sendt hver for seg. Du får derfor to SMS-er hvis du har bestilt begge. Du kan også avtale å hente pass/ID-kort på din lokale politistasjon.

Norsk pass 2024. Bilde tormodgundersen.com.

Ikke la passforfall ødelegge ferieplanene dine. Sett i gang med fornyelsesprosessen i dag, slik at du kan nyte sommeren uten bekymringer. Bon voyage! 🌍✈️


Originalt bilde i heading av ©tormodgundersen.com.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.