Digital legitimasjon på mobilen

Tormod

Oppdatert:

Endelig er det nå mulig å legitimere seg digitalt ved bruk av mobiltelefonen! Ved bruk av BankID-appen kan du nå vise legitimasjon med mobiltelefonen. Løsningen er utviklet av posten i samarbeid med BankID.

Ved bruk av BankID-appen kan du nå vise legitimasjon med mobiltelefonen. Foto: Printscreen BankID app – tormodgundersen.com.

En brukervennlig, rask og trygg løsning

Til NTB [link pressemelding] sier Mads Pedersen, produktsjef i BankID BankAxept at løsningen vil gjøre det enkel og trygt å legitimere seg i fysiske situasjoner. Pedersen påpeker også at det betyr; aldri mer glemt leg, færre pass og førerkort på avveie, og ikke minst lukker vi døra for falsk leg. Posten er også svært tilfreds med den nye løsningen.

– Vi har vært med å utvikle og teste løsningen både på kundebehandlere og kunder, og har fått veldig gode tilbakemeldinger. Det oppleves som en kjapp og trygg legitimasjons prosess, og det er viktig for oss å utvikle løsninger i tråd med kundens behov og gjøre det enklere å hente pakker når du kun har mobilen for hånden, forteller Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten til NTB.

Digital identifikasjon på mobilen kan benyttes på Posten og Vinmonoplet

Foreløpig kan den digitale Identifikasjonen bare benyttes på Posten og Vinmonopolet. Fremover kan det bli mange mulige bruksområder, som uteliv, kino, konserter, bibliotek, dagligvare og hoteller. Egentlig kan alle som trenger å sikre kundens identitet eller gjennomføre en alderskontroll, ta i bruk tjenesten på sikt.

Løser flere av dagens ID-utfordringer

Pedersen påpeker også at de nå løser flere av dagens utfordringer for både kunder og bedrifter. Etter at bankkort med bilde ble avviklet, er det førerkort og pass som oftest brukes som legitimasjon. Det fører med seg flere utfordringer: Mange glemmer legitimasjon når de skal ut å handle, og de som ikke har førerkort må bruke pass. Det å bære passet med seg til daglig, medfører økt risiko for tap og ID-svindel.   

Hvordan komme i gang?

Først og fremst må du bruke BankID-appen. Hvis du ikke bruker den må du laste den ned og få aktivert den opp mot din bank. På nettsiden Stø er det en utfyllende beskrivelse og bilder som viser hvordan du starter og gjennomfører aktiviseringsprossen.

Guide for å komme i gang.

Kort oppsummert finner du frem ditt norsk pass eller nasjonalt ID-kort og åpner BankID-appen. Trykk deretter på aktiverings knappen på hjem skjermen, og følg stegene. Underveis skal du skanne databrikken i det norske passet eller det nasjonale ID-kortet ditt. Databrikken i ID-dokumentet sammenlignes med BankID-informasjonen, for å sikre at det er samme person som eier ID-dokumentet og BankID. 

Kort om ID-kort i BankID-appen [Hentet fra NTB pressemelding]

  • For alle med en aktivert BankID-app, gyldig norsk pass eller nasjonalt ID-kort og en nyere smarttelefon med NFC (Near-field communication). 
  • Kan i første omgang brukes på Posten og Vinmonopolet med skanning av QR i kassen.  
  • QR-koden er tidssensitiv og kan kun skannes en gang. 
  • Brukerstedet får vist nødvendige persondata, avhengig av hvilken type kontroll det er, dvs. en bekreftelse på navn og alder hos Posten, og bilde og alder på Vinmonopolet.  
  • Brukerstedet lagrer ingen av disse dataene, men får kun en bekreftelse på at kontrollen er gjennomført. 
  • Brukeren får en oversikt i BankID-appen over hvor ID-kortet er brukt og hvilke data som ble vist. 
  • Brukerens data er lagret trygt og kryptert i systemene til BankID, og det er kun brukeren selv som kan tillate at brukerstedet får sjekke data. 

Nå kan du slippe å bekymre deg for å miste passet eller det nasjonale ID-kortet når du henter pakke på posten eller må identifisere din alder på vinmonopolet.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.