Microsoft 365 Copilot: Revolusjonerer produktiviteten med avansert AI-integrasjon

Tormod

Oppdatert:

Microsoft 365 Copilot, er deres integrasjon av kunstig intelligens (AI). Dette ble annonsert 6. mars 2023 på Microsofts sin offisielle blogg side [link, ikke reklame]. Copilot vil bli lansert i løpet av dette året, men eksakt dato er ikke annonsert. Ut fra det Microsoft presenterte på lanseringen, har vi mye å glede oss til.

Microsoft skriver (oversatt fra engelsk):

I dag annonserte vi Microsoft 365 Copilot – din medpilot på jobben. Copilot kombinerer kraften til store språkmodeller (LLM-er) med dataene dine i Microsoft Graph – din kalender, e-post, samtaler, dokumenter, møter og mer – og Microsoft 365-appene, for å gjøre ordene dine om til det kraftigste produktivitetsverktøyet på planeten. Og den gjør dette innenfor våre eksisterende forpliktelser til datasikkerhet og personvern i bedriftsmiljøet.

Sitat: blogs.microsoft.com.

Microsoft skriver at de fleste av oss bruker for mye tid på kjedelig arbeid og for lite tid og energi på arbeid hvor vi kan benytte vår kreativitet og skaperglede. Copilot skal hjelpe oss med disse rutineoppgaver som «stjeler mye tid» og skal fungerer sammen med deg, og er innebygd i Microsoft 365-appene du bruker hver dag – Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams og mer.

Copilot i Word – lag et utkast basert på gårsdagens møtenotater. Bilde: blogs.microsoft.com.

Integrerer kunstig intelligens til Office programmene

Copilot er basert på ChatGPT, men Microsoft har ikke stoppet der. De har hevet AI-verktøyet til et høyere nivå ved å integrere det i alle Office-programmene. Dette gjør det mulig å trekke data og informasjon fra ulike kilder på Office 365-plattformen.

Copilot i Word

Copilot i Word skriver, redigerer, oppsummerer og skaper rett ved siden av deg. Med en kort forespørsel vil Copilot opprette et første utkast for deg, ved å hente informasjon fra hele organisasjonen eller din Office 365 konto når det er nødvendig. Copilot kan legge til innhold i eksisterende dokumenter, oppsummere tekst og omskrive seksjoner eller hele dokumentet for å gjøre det mer kortfattet. Du kan til og med få foreslåtte stiler fra profesjonell til lidenskapelig, og uformell til takknemlig – for å hjelpe deg med å treffe riktig stil. Copilot kan også hjelpe deg med å forbedre skrivingen din ved å komme med forslag som styrker argumentene eller jevner ut inkonsekvenser.

Eksempel på hvordan Copilot kan hjelpe deg å lage profesjonelle dokumenter.

Copilot i Excel

Vil hjelpe deg med å analysere og utforske dataene dine. Still Copilot spørsmål om datasettet ditt i naturlig språk, ikke bare formler. Den vil avdekke korrelasjoner, foreslå «hva om»-scenarier og komme med nye formler, basert på spørsmålene dine. Den kan generere modeller som hjelper deg med å utforske dataene uten å endre dem. Hjelper deg med å Identifiser trender, opprette kraftige visualiseringer eller be om anbefalinger for å oppnå ulike resultater.

Eksempel på hvordan Copilot kan hjelpe deg å analysere data og presentere dem på en forståelig måte.

Copilot i PowerPoint

Hjelper deg med å lage imponerende presentasjoner. Som din «hjelper» kan Copilot hente skriftlig informasjon, for eksempel fra et Word dokument og forvandle det til komplette presentasjoner med notater til taleren og kilder. Eller den kan starte en ny presentasjon fra en enkel forespørsel eller oversikt. Du kan selvsagt redigere presentasjonene selv, eller be Copilot om å korrigere teksten og bruke spesifikke bilder etter ditt ønske. Du kan også be Copilot om å foreslå animasjoner og tidsstyre arkene basert på innholdet.

Eksempel på hvordan Copilot kan hjelpe deg å lage profesjonelle presentasjoner.

Copilot i Outlook

Copilot hjelper deg med kaoset i innboksen og meldingene dine slik at du kan bruke mindre tid på e-post sortering. Den kan oppsummer lange, forvirrende e-posttråder med flere personer, slik at du enklere kan forstå hva som er blitt sagt, og få klarhet i de ulike synspunktene og hvilke spørsmål som fortsatt ikke er besvart. Du kan enkelt svare på en eksisterende e-post med en enkel forespørsel til Copilot, eller gjør notatene dine om til klare, profesjonelle meldinger, eller hente informasjon e-poster eller innhold som du allerede har tilgang til fra hele Microsoft 365.

Copilot i Teams

Copilot vil hjelper deg med å kjøre mer effektive møter, organisere nøkkel-diskusjonspunkter og oppsummere viktige handlinger, slik at hele gruppen vet hva de skal gjøre videre. I chatten din hjelper Copilot deg med å få svar på spesifikke spørsmål eller holde deg oppdatert på det du har gått glipp av, alt uten å avbryte flyten i diskusjonen. Ved å bruke Copilot i møtene og samtalene dine har du nå også et kraftig verktøy for å hjelpe deg med vanlige oppgaver som å lage møte agendaer basert på chat-historikk, identifisere riktige personer for oppfølging og planlegge neste gjennomgang.

Det er vel egentlig ikke noe begrensinger på hva dette verktøyet kan hjelpe deg med, og det blir spennende å se hvordan verktøyet vil revolusjonere måten vi alle arbeider på. De siste nyheter fra Microsoft er at Copilot også kan koble seg til 3-parts programvare fra andre leverandører. Men Microsoft stopper ikke med dette.

Business Chat

Da Microsoft lanserte Copilot introduserte de også en helt ny Business Chat som fungerer på tvers av alle dataene og appene dine, slik at du kan gjøre ting du aldri har kunnet gjøre før. Business Chat jobber sammen med deg ved å bruke kraften fra Microsoft Graph for å samle all data fra dokumentene, presentasjonene, e-postene, kalenderen, notatene og kontaktene dine. Den samler informasjon fra flere kilder for å holde alle i teamet orientert og ha samme fokus mot målet. Copilot virker selvsagt sammen med Business Chat.

La oss si du trenger å lage en møte agenda med en kunde hvor du skal presentere ulike produkter. Copilot vil da kunne scanne alle dokumenter, e-poster, notater, osv. og lage et utkast til møte agenda med de relevante aktører.

Copilot til Windows 11

For to måneder siden kunngjorde Microsoft at de også kommer til å lansere Copilot for Windows 11. Dermed blir Windows 11 den første PC-plattformen med innebygd AI-assistanse for å hjelpe brukere med å få ting gjort, og utføre enkelte handlinger. Sammen med Bing Chat og første- og tredjeparts tillegg, kan du fokusere på å gi liv til ideene dine, fullføre komplekse prosjekter og samarbeide i stedet for å bruke energi på å finne, starte og arbeide på tvers av flere applikasjoner. Dette vil gjøre bruken enklere. For eksempel vil det være enkelt å spørre Copilot om å endre bakgrunnsbilde, eller skifte til mørkt tema. Copilot vil selvsagt kunne hjelpe brukere med alle mulige innstillinger og nyttig informasjon. Microsoft introduserer også nye AI-funksjoner og opplevelser i Microsoft Store.

Hvem kan få Copilot? Det blir ikke billig!

Microsoft 365 Copilot er tilgjengelig for kommersielle kunder til $30 per bruker per måned for kunder som abonnerer på følgende Microsoft 365 business planer;

  • Microsoft 365 E3, E5.
  • Microsoft 365 Business Standard og Business Premium kunder.
  • Microsoft 365 Business Basic er ikke nevnt, så kunder må trolig oppgradere til standard for å kunne kjøpe Copilot.

Hvis du deler min entusiasme, er det en liten utfordring – nemlig prisen. Microsoft har kunngjort en månedlig avgift på $30 per bruker for deres Microsoft 365 Copilot tjeneste. Dette kan virke kostbart for mindre bedrifter. Potensiell tidsbesparelse og effektivitets gevinst kan trolig rettferdiggjøre kostnaden, men det er opp til hvert selskap å bestemme. Likevel har Microsoft 365 Copilot definitivt akselerert fremdriften innen AI-utvikling og dets anvendelser. I fremtiden kan vi muligens se oss undrende tilbake og lure på hvordan vi klarte oss uten AI, både personlig og profesjonelt.


Bilde heading: Microsoft.com.

Sist oppdatert 13. august 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.