Apple Pay sitt betalingssystem ble endelig lansert i Norge onsdag 20. juni 2018. Det er kunder i Nordea og Santander Banken som allerede nå kan benytte den svært enkle betalingstjenesten. Sbanken har også inngått samarbeid, men blir ikke tilgjengelig for kundene enda, og foreløpig kan de ikke gi en eksakt dato, men skal altså ikke være langt unna.

Installerere Apple Pay iPhone-skjermdump-2

Apple Pay ble lansert i Norge onsdag 20. juni 2018 for noen få utvalgte banker. Bilde skjermdump fra min iPhone 6 pluss. 

Ikke alle banker støtter Apple Pay

Nordea og SBanken har en betydelig andel av kundegruppen, og Santander er stor på kredittkort. Så det blir spennende å se hvor populær Apple Pay blir i det norske markedet. Trolig vil flere banker følge etter. Sparebank 1 Gruppen, Eika og DNB har valgt å stå utenfor. Ingen av dem utelukker at de vil bli med i IT-gigantens betalingstjeneste senere.

Apple Pay er rett og slett enkelt og genialt

Jeg bruker selv Sbanken, men har allerede begynt å bruke Apple Pay med mitt Santander Kredittkort. Jeg har prøvd det ut, og det er utrolig enkelt og helt genialt. I første omgang vil det være mulig å betale og bruke fysisk butikk, på nett, og i app, sier Visa-sjefen i Norge, Jens Nes, til E24.

Apple Pay

Har betalingstjeneste et Apple Pay eller "wifi-lignende" symbolet, kan du med andre ord bruke Apple sin betalingstjeneste.

Enkelt oppsett og installajon

Apple Pay er enkel å sette opp. Gå inn på din Wallet på iPhone og legg til kortet ved å scanne det med mobilkamera, eller legg inn kortdata manuelt. Deretter aktiveres betalingstjenesten med en tilsendt sms-kode første gang. Etter det fører du bare telefonen over kortterminalen mens du holder inne fingeravtrykk knappen, og så er produktet betalt. Tjenesten virker også på Apple Watch.

Du kan lese mer om Apple sin betalingstjeneste på deres hjemmeside.

En sterk konkurent som jeg også har skrevet om på min blogg er Vipps.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen