Stavanger bibliotek – for de leselystne

Tormod

Oppdatert:

Stavanger bibliotek

Stavanger bibliotek flyttet inn i Sølvberget bibliotek og kulturhuset i 1987 og er et av landets største bibliotek grunnlagt i 1885. Biblioteket fordeler seg på fire etasjer, og i 2014 åpnet en ny avdeling i 1. etasje hvor publikum til enhver tid skal finne utvalgte godbiter fra alle avdelinger. Åpningstidene ble samtidig utvidet til kl. 21.00 hver dag.

Stavanger bibliotek

Stavanger bibliotek superavdeling i 1.etasje tilbyr godbiter fra alle avdelinger og har utvidet åpningstid. Bilde tatt 5. mai 2018. 

I andre etasje står skjønnlitteratur for voksne, samt barne- og ungdomslitteratur. I tredje etasje står faglitteratur for voksne, samt musikksamlingen. I fjerde etasje står geografi, historie, lokalhistorie og litteraturkunnskap.

Sølvberget arrangerer hver høst litteratur- og ytringsfrihetfestivalen Kapittel.

Stavanger bibliotek

Stavanger bibliotek superavdeling i 1.etasje gir økt tilgjengelighet hvor åpningstider er utvidet til kl. 21.00 hver dag. Bilde tatt 5. mai 2018. 

Stavanger bibliotek tilrettelagt for byens befolkning – Meråpent

I februar 2017 introduserte biblioteket Meråpent, som betyr at lånere kan bruke lånekortet som inngangskort til 2. og 3.etasje utover tidene hvor det er betjent.

I dag er bibliotekets tilgjengelighet mye mer fleksibel og tilrettelagt for byens befolking som arbeider til ulike tider på dagenl. Jeg tenker at mange av oss bør bli flinkere å benytte slike offentlige tilbud! Vi finansierer jo biblioteket via skatteseddelen, så dermed skal ingen av ha dårlig samvittighet for å låne bøker eller filmer. I tillegg er biblioteket også en samlingsplas hvor man fort kan sosialisere seg og kanskje treffe nye mennesker. Stavanger bibliotek er virkelig et populært kultursenter som har over 1,2 millioner besøkende årlig.

For åpningstider og mer informasjon om se hjemmesiden til biblioteket.

Så herved er oppfordringen kommet: Begynn å bruk biblotekene mer, og finn frem lånekortet! Eller bare stikk innom for en titt i avisene og tidskriftene av interesse.


Tips! Ønsker du mer kristen litteratur så har jeg skrevet om den nye kristne bokhandelen i Stavanger Ordet è ditt.

Sist oppdatert 31. desember 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.