Solsidan – Herlig svensk komedieserie

Solsidan er en av de mest populære svenske komedieserier de senere år. Solsidan hadde premiere i Sverige 29. januar 2010 på TV4 og ble en kjempesuksess hvor første episode ble sett av hele 1.8 millioner mennesker. Første episode av sesong 2 ble en enda større suksess, sett av hele 2.5 mill mennesker. Serien består av 5 sesonger og ble avsluttet i 2015. Det er også laget en film Solsidan – The Movie som har premiere 25. desember 2017.

Solsidan er en morsom hverdags komedieserie fra 2010-2015. Foto platekompaniet.no fra sesong 2.

Solsidan handler om tre familier på den idylliske solsidan i Saltsjöbaden

Serien handler i hovedsak om tre familier som bor på den idylliske Solsidan i Saltsjöbaden. Første sesong starter med at tannlegen Alex  sammen med sin gravide samboer Anna flytter tilbake til sitt barndomshjem på Solsidan. Her bor også Alex sin gamle barndomskompis Fredde som jobber som investor og hans kone Mickan, et par som lever med ganske luksuriøse vaner og hobbyer.

I sterk kontrast til Fredde og Mickan som prøver å opprettholde en vellykket fasade, har vi naboen Ove Sundberg. En innpåsliten og til tider irriterende nabo som ikke alltid evner å sette opp personlige grenser. Han dukker stadig opp på feil sted til feil tid. Både Alex og Fredde prøver å unngå han, men noen ganger kan han faktisk være god å ha. Hverdagslivet på Solsidan leder vennene inn i en lang rekke tragikomiske situasjoner…

Jeg liker den herlige blanding av karakterer i serien Solsidan. Foto platekompaniet.no fra sesong 4.

God blanding av karakterer

Jeg liker variasjonen av karakterene i serien. Alex som aldri klarer å si nei eller det han egentlig vil si, og når han først gjør det bobler det gjerne over. Så har vi den suksessrike Fredde som stadig får problemer når viktige jobboppgaver skal kombineres med et hektisk familieliv. Så har vi den godtroende Ove som engasjerer seg i alt som skjer i boligområde. Nå skal vi ikke glemme kvinnene til disse tre mannfolkene som minst er like morsomme og spennende karakterer, hver på sin måte.

Serien ble regissert av Herngren, Jacob Seth-Fransson og Ulf Kvensler. Den ble skrevet av Herngren, Kvensler, Seth-Franson og Pontus Edgren. Serien har gått på TV2, og hele serien sesong 1-5 (DVD) kan kjøpes her:


Tips! Se familieekspedisjonen på NRK, et flott familieprogram.

Sist oppdatert 17. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress