I Knarvik Senter i Lindås kommune ble det 21. november 2010 satt opp en statue av den folkekjære visesanger, komponist og revyartisten Ivar Medaas.

Statuen er laget av bronse og i full størrelse av kunstneren Arne Mæland fra Os. Mæland har laget statuen av en yngre utgave av Medaas med hardingfele i hånden.

2016-nov-01-statue-ivar-medas-1Ivar Medaas-statuen ble avduket i Knarvik Senter 21. november 2010.

Ivar Medaas (født 9. april 1938, død 7. januar 2005) var en visesanger fra Alversund i Lindås kommune i Nordhordland utenfor Bergen. Han var mest kjent for visen «Dar kjem dampen», som var en hyllest til rutebåten DS «Oster».

2016-nov-01-statue-ivar-medas-2Bronse statue av Ivar Medaas i full størrelse som presenterer en yngre utgave av Medaas med hardingfele.

Han hadde en lang karriere bak seg i norsk revy- og musikkliv, der han spesielt beskrev menneskene langs vestlandskysten. Ivar Medaas spilte inn en del plater under navnet Vestlandsduoen som sang på strilemål, og i 2002 mottok de målprisen. Medaas opptrådte også sammen med en rekke kjente artister som Dizzie Tunes, Wenche Myhre og Øystein Sunde.

2016-nov-01-statue-ivar-medas-3Emblem på statue søylen står det: "Trubadur-Felespelar-Komponist-Revyartist. 1938-2005."

2016-nov-01-statue-ivar-medas-4Ivar Medaas-statuen i Knarvik senter er virkelig et vakkert stykke kunst.  

Fra 1955 flyttet Medaas til Oslo hvor han gjorde karriere som revyartist på Chat Noir i fire år, og så på ABC Teatret og Oslo Nye Teater, ett år på hvert sted.

2016-nov-01-statue-ivar-medas-5Rundt statuen av Medaas er det god plass til å sitte og ta en pust i bakken. 

Du kan lese mer om Ivar Medaas på Wikipedia her,  og se en reportasje fra avdukingen på TV Norhordland her

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.