Kristiansand Dyrepark

Kristiansand Dyrepark er en kombinert dyre- og fornøyelsespark utenfor Kristiansand, som ble offisielt åpnet i 1966. Sommeren 2013 var det vår tur å besøke parken. Jeg har vært i parken før, men denne gangen skulle vi oppleve parken sammen.

Her er vi i Dyreparken i Kristiansand sommeren 2013.

Vi hadde det så gøy at min kone i sin begeistring sa: «Jeg likte denne parken bedre enn Disneyworld» og det er vel gjerne å ta litt hardt i, men du verden for en park de har lagt i Kristiansand.

Man blir fort som barn igjen i Dyreparken og vi var der nesten en hel dag, og vi kunne trolig vært der en hel måned uten å gå lei.

Tømmerrenna Nilen

Tømmerrenna Nilen er slik at du skal få en ekte afrikansk opplevelse på din ferd langs stille elv og store stryk. Du sitter i en «tømmerstokk» og blir fraktet rundt på en reise som ender i et fuktig 13 meter høyt «fall». Vi stilte oss i kø, og det skulle bli en kjempe gøy og en litt våt opplevelse.

Vi ble fristet av å prøve tømmerrenna, og her ser vi fallet som er 13 meter høyt. 

I det vi setter utfor fallet, og du kan se at jeg allerede er våt og veldig spent.

Kardemomme by

Vi besøke selvsagt også Kardemomme by, som er bygget nøyaktig slik den er tegnet i Thorbjørn Egners bøker.

Da vi kom inn i byen var det fult opptrinn! Røverne var allerede ute på tokt, tante Sofie og Politimester Bastian var også i sving, og det hele var et flott skuespill midt på torget som begeistret både barn og de voksne.

Trikken i Kardemomme by er en veldig gøy opplevelse for de minste, og er helt gratis, og alle passasjerer får en kake hver av den blide trikkefører Syversen.

Trikken har to holdeplasser og går mellom byparken og kardemomme bru og tilbake igjen.

Jeg måtte selvsagt også besøke Tobias i tårnet. Her får du se spisestuen, soverommet, og til slutt arbeidsrommet i øverste etasje i tårnhuset. På plattformen som går rundt hele tårnet har du kjempegod utsikt over hele byen. Du kan lese mer om Kardemomme by her.

Tormod iTobias tårn.

Her er jeg i toppen av tårnet til Tobias som varsler været i Kardemomme by. 

Afrika og Jungelen

I Dyreparken er det selvsagt mange flotte dyr, og i Afrika kan man blant annet se Sjiraffer, strutser, eland-antilope og ikke minst løvene, som er ekstra spennende å se når de mates

Sjiraff hvile seg ute på gresset, og er et flott dyr å se. 

Vi hilste på apekatten Julius

I Jungelen kan man se dyr som normalt bor i regnskog og i tropiske klima. Apejungelen er 1300 kvadratmeter jungel under tak, og representerer regnskogens mangfold i både plante- og dyreliv. Her finner du også Julius og de andre sjimpansene, flere småaper, fugler, krypdyr og tropiske fisker.

Apekatten Julius

Apene leker både på bakken og svinger seg i trærne.

I Reptilhuset har de eksotiske dyr som krokodiller, alligatorer, øgler, slanger, skilpadder og andre tropiske dyr. I Fuglehuset finner du en rekke eksotiske papegøyer og andre fugler.

Kjuttaviga

Kjuttaviga er vel barnas høydepunkt for her blir nemlig Kaptein Sabeltann-forestillingene spilt hver sommer. Langs den sjarmerende Sørlandsbrygga kan man shoppe, eller nyte god mat fra f.eks Gorines Pizza, Ankerstua, eller Lars på Brygga.

I Kjuttaviga finnes også Bilbanen for de minste og bob-banen JungelBob.

Dyrepark - Tkuttaviga

Kjuttaviga amfi spilles Kaptein Sabeltann forestillingene hver sommer i juli.

Kaptein Sabeltann skute.

I Kaptein Sabeltanns verden kan du gå ombord i Sjørøverskuta Den Sorte Dame.

I tillegg finnes det Badeland, Hakkebakkeskogen, KuToppen, Asia og heiane. Det er også mulig å overnatte på Sjørøverhotellet Abra Havn.

Dyreparken har så mange spennende aktiviteter at man ikke rekker over alt på en dag. Vi skulle gjerne vært her i en hel måned. Se flere bilder fra Kristiansand Dyrepark i fotogalleriet nedenfor.

Se hjemmesiden til dyreparken her.

Fotogalleri fra Kristiansand Dyrepark.


Tips! Les også om Animal Kingdom, en fantastisk dyrepark i Orlando Florida.

Sist oppdatert 10. desember 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress