Sognsvann er en innsjø i Oslomarka, som ligger ved markagrensen, rett nord for Oslo. Vi besøkte det idylliske vannet en lørdag i september 2016, og vi ble overrasket over hvor populært område er.

Her strømmet det på med ivrige Oslo beboere, noen pakket til dagstur, andre for langtur med overnatting i telt. Andre, inkludert oss, holder seg til noen runder rundt vannet.

Det er fin sti rundt Sognsvann som er opplyst på vinterhalvåret, og fremkommeligheten er utmerket for mennesker i alle aldere.

En rekke aktiviteter i området både sommer og vinter

Sognsvann er ideelt til jogging og løypa er 3 258 meter lang. Mange treningsklubber pleier å løpe rundt vannet. Blant annet finnes et ukentlig løp i sommerhalvåret rundt vannet.

Stien rundt selve vannet er tilrettelagt for rullestolbrukere og forbeholdt gående og løpende, mens syklende henvises til å bruke hovedveien som ligger noe lengre unna selve vannet. Om vinteren kan man gå på skøyter eller drive isfiske når forholdene tillater det. Det er svært gode parkeringsmuligheter ved vannet.

Min kone likte seg ved Sognsvann like utenfor Oslo. 

Sognsvann var drikkevann for Oslo fra 1876 til 1967. Man kan også besøke enkelte kulturminner – blant annet gruver og rester av malm etter utvinning av jern. Her kan du også oppleve «svenskemuren» reist av svenske krigsfanger på 1800-tallet.

Sognsvann som er et utmerket rekreasjonssted om helgene. Bilde tatt i september 2016. 

Ved selve vannet er det ypperlig for grilling, bading, strandvolleyball og annen lek og moro. Fire steder rundt vannet er det bålplasser som er godkjent av brann- og redningsetaten. Her kan man kan grille og kose seg.

Ved Sognsvann er det daglig populære aktiviteter både for idrettsutøvere, friluftsentusiaster og andre.

Sommerstid er det mange som liker å grille eller bade ved vannet, og det er flere steder det er fint å gå uti. 

Du kan lese og se kart over Sognsvann her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen