Sognsvann er en innsjø i Oslomarka, som ligger ved markagrensen, rett nord for Oslo. Vi besøkte Sognsvann en lørdag i september 2016, og vi ble overrasket over hvor populært område er.

Her strømmet det på med ivrige Oslo beboere, noen pakket til dagstur, andre for langtur med overnatting i telt, mens andre holder seg til noen runder rundt vannet. Det er svært gode parkeringsmuligheter ved vannet.

2016-sept-17-sognsvann-i-oslo-8Det er fin sti rundt Sognsvann som er opplyst på vinterhalvåret, og fremkommeligheten er utmerket for mennesker i alle aldere.

Sognsvann er ideelt til jogging og løypa er 3 258 meter lang. Mange treningsklubber pleier å løpe rundt Sognsvann, og blant annet finnes et ukentlig løp i sommerhalvåret – Sognsvann rundt, medsols.

Stien rundt selve vannet er tilrettelagt for rullestolbrukere og forbeholdt gående og løpende, mens syklende henvises til å bruke hovedveien som ligger noe lengre unna selve vannet. Om vinteren kan man gå på skøyter eller drive isfiske når forholdene tillater det.

2016-sept-17-sognsvann-i-oslo-2Min kone likte seg ved Sognsvann like utenfor Oslo. 

Sognsvann var drikkevann for Oslo fra 1876 til 1967. Man kan også besøke enkelte kulturminner – blant annet gruver og rester av malm etter utvinning av jern, samt «svenskemuren» reist av svenske krigsfanger på 1800-tallet.

2016-sept-17-sognsvann-i-oslo-5Tormod ved Sognsvann i september 2016. 

Ved selve vannet er det ypperlig for grilling, bading, strandvolleyball og annen lek og moro. Fire steder rundt vannet er det bålplasser som er godkjent av brann- og redningsetaten, hvor man kan grille og kose seg.

2016-sept-17-sognsvann-i-oslo-3Sommerstid er det mange som liker å grille eller bade ved Sognsvann, og det er flere plasser det er fint å gå uti. 

2016-sept-17-sognsvann-i-oslo-7Ved Sognsvann er det daglig populære aktiviteter både for idrettsutøvere, friluftsentusiaster og andre.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.