Genesaretsjøen er noe for seg selv. Påsken 2008 var det min tur til å reise til Israel og oppleve dette historiske landet. For det er ikke en hvilken som helt innsjø, for det var nemlig her Jesus Kristus gikk omkring å forkynte. Det var også her han møtte flere av sine disipler, blant annet Simon kalt Peter og Andreas som begge var fiskere.

Fantastiske Genesaretsjøen i Israel og turbåt påsken 2008. 

Genesaretsjøen (også kjent som Kinneret, Galileasjøen eller Tiberiassjøen) er Israels største ferskvannsinnsjø. Den er rundt 53 km i omkrets, 21 km lang, og 13 km bred. Den har en maksimal dybde på 43 m. Det faktum at den ligger 209 meter under havet gjør den til den lavestliggende ferskvannsinnsjøen i verden, og den neste laveste innsjø i verden, etter Dødehavet – som er en saltvannsinnsjø.

Ved Genesaretsjøen står det hva som skjedde da Jesus traff Peter og Andreas.

Genesaretsjøen får tilsig av vann fra underjordiske kilder, men hovedkilden er Jordanelven, som strømmer gjennom innsjøen fra nord til sør.

På grunn av sin lave høyde i riftdalen, og det faktum at den er omkranset av en del høydedrag, har innsjøen en tendens til å bli rammet av plutselige og voldsomme stormer; herav historien fra Det nye testamentet da Jesus Kristus stilnet stormen. Innsjøen er ennå kjent, slik som i nytestamentlig tid, for sin rike fiskebestand. På restauranter i Israel og rundt innsjøen er «St. Petersfisk» (Tilapia) svært populært.

St.Petersfisk smakte veldig godt og er like populær i dag som på Jesu tid.

Fotogalleri fra Genesaretsjøen i Israel.

Les også da vi gikk "Via Dolorosa" i Jerusalem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen