Hvordan jeg kom til tro på Jesus Kristus

Søndag 7.oktober 2007 gikk jeg inn på soverommet og lukket døren bak meg. Jeg skulle ta mitt største valg i livet: Jeg skulle gi Jesus en sjanse. Hva ville skje?

Jeg hadde lykkes godt i livet, og hadde en god jobb, leilighet, gode venner, og ikke opplevd noen familietragedier eller noen alvorlige personlige problemer; jeg var frisk og hadde et godt liv. Suksess ble målet og hardt arbeid midlet. Jeg hadde tro på hard arbeid, og var langt i fra millionær, men følte meg suksessfull, og var ikke redd for å vises det.

Tur til Solastranden

Herlig å gå langs Solastranden som er hele 2,3 km lang. Foto: 28. juni 2008 av Tormod Gundersen.

Kristne røtter i familien, var en god hjelp på trosveien

Jesus var ganske fremmed for meg, selv om jeg hadde kristne i familie og slekt, var jeg ikke noen stor fan. Kristne kunne jeg fort se ned på; som svake mennesker uten virkelighetsforståelse. Når jeg var alene var jeg ikke lykkelig. Penger gjorde meg ikke lykkelig, tvert imot; å erkjenne at penger ikke gjorde meg lykkelig, gjorde meg bare enda mer ulykkelig.

Jeg følt at det var noe inni meg som ikke var på min side. Noe gjorde meg likegyldig og fjernet kjærligheten til meg selv og andre. Jesus hadde i hvert fall ingenting med dette å gjøre for han trodde jeg uansett ikke på.

Et kristent grunnkurs; Alphakurs i Philadelphia Oslo var en døråpner

Det var da min gode barndomsvenn, kontaktet meg og spurte om jeg ville være med på Alphakurs i Philadelphia Oslo. Jeg ønsket ikke at han skulle være alene med alle disse «gærne kristne», så jeg sa «ja, det kunne ikke skade.»

Tormod Gundersen, Jesus

Jeg var på leit, og Alphakurs hjalp meg å vise hvem Jesus er. Foto: Tormod Gundersen.

Da jeg kom på kurset opplevde jeg umiddelbart en fred, og det var godt å være sammen med de kristne. Ingen satte meg til veggs, og jeg fikk utbrodere om mine åndelige teorier, og det som lå på mitt hjerte.

Etter 2-3 uker begynte jeg å få en veldig sterk syndenød i mitt hjerte. Jeg begynte virkelig å tenke: har Jesus prøvd å nå meg? Da fikk se i mitt indre at – ja Han har prøvd å nå meg! Han har vist seg gjennom andre kristne! Og han har ropte på meg i mine drømmer. Jeg innså at det måtte være noe «mer» som jeg ikke forstod. Jeg visste ikke hva, men bestemte meg for å gi Jesus en sjanse.

Jeg tok imot Jesus hjemme og mitt hjerte ble forvandlet

Jeg gikk inn på soverommet, lukket døren og ba en bønn: – Her er jeg, Jesus! Jeg vet ikke om du finnes, men du skal få én sjanse her og nå. Bønnen ble til et rop som kom fra mitt hjerte, og jeg tok imot Jesus Kristus som den levende Guds sønn.  Da skjedde det noe i mitt hjerte, på rommet søndag 7. oktober 2007 kl.22.30. Det var som en soloppgang inni meg. Kjærlighet og fred vellet ut av mitt indre, og jeg visste at Jesus hadde frelst meg.

Opplevelsen ble starten på et nytt kapittel. En ny fødsel som bibelen beskriver. Nå, over ti år senere, sier jeg fortsatt: – Takk, Jesus Kristus for din nåde! Du er virkelig Guds sønn!

Tormod Gundersen, Jesus

Jeg ga Jesus en sjanse og ropte på han fra mitt hjerte og han frelste meg. Foto: Tormod Gundersen.

Tormod Gundersen bor nå i Stavanger og går i Karismakirken. Les også om Frantz Mangersnes sitt arbeid som Misjonær i Sør-Amerika gav også et sterkt inntrykk i mitt trosvalg.


Tips! Les om Karismakirken – vår menighet i 2 år.

Sist oppdatert 22. april 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress