Mange mennesker i dag tror at kirke er bygningen eller lokalet hvor kristne samles. Det er ikke den bibelske forståelsen av kirke. Ordet kirke kommer fra det greske ekklesia som betyr en "forsamling" eller "utkalte." På engelsk betyr det “called-out ones.” Ordets mening er med andre ord ikke en bygning, men mennesker.

Kirke forbindes som regel med ett bygg hvor de kristen samles. Bilde fra Bardal kirke i Leirfjord kommune.

Kristne trenger ett lokale å samles i, men kirken i bibelsk forståelse består av de mennesker som tror på Jesus Kristus.

Romerne 16:5 sier "… Hils også menigheten som samles i huset deres." Paulus referere til kirken/menigheten i huset, og ikke bygningen, men altså de som tror på Jesus Kristus.

Alle de troende beskrives i bibelen som kroppen til Jesus, hvor han er hodet. Efeserne 1:22-23, "Alt la han under hans føtter, og ham, hodet over alle ting, ga han til kirken, 23 som er Kristi kropp, fylt av ham som fyller alt i alle."

Kroppen til Kristus er bygd opp av alle de troende på Jesus Kristus fra Pinsedag (Apostlene kapittel 2) til Jesus Kristus kommer tilbake.

Tips! Les også om de ulike bibeloversettelse, og det har de senere år kommet en rekke oppdateringer. Blant annet BGO17 og bibelselskapet 2011 versjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen