Mange mennesker i dag tror at kirke er bygningen eller lokalet hvor kristne samles. Det er ikke den bibelske forståelsen av kirke. Ordet kirke kommer fra det greske ekklesia som betyr en "forsamling" eller "utkalte" på engelsk “called-out ones.” Ordets mening er ikke en bygning, men mennesker.

2013-Nov-9 Bardal kirke i Leirfjord kommune

Bardal kirke fra 1887 i Leirfjord kommune. Kristne trenger ett lokale å samles i, men kirken i bibelsk forståelse består av de mennesker som tror på Jesus Kristus.

Romerne 16:5 sier "… Hils også menigheten som samles i huset deres." Paulus referere til kirken/menigheten i huset, og ikke bygningen, men altså de som tror på Jesus Kristus.

Alle de troende beskrives i bibelen som kroppen til Jesus, hvor han er hodet. Efeserne 1:22-23, "Alt la han under hans føtter, og ham, hodet over alle ting, ga han til kirken, 23 som er Kristi kropp, fylt av ham som fyller alt i alle."

Kroppen til Kristus er bygd opp av alle de troende på Jesus Kristus fra Pinsedag (Apostlene kapittel 2) til Jesus Kristus kommer tilbake.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.