Victorinox kokkekniv er en populær kniv

Tormod

Oppdatert:

Victorinox kokkekniv er en populær kniv som raskt bringer frem smilet hos brukeren. Jeg har selv kjøpt en rekke Victorinox kniver til familie og brukt knivene i en årrekke. Victorinox hevder seg i toppen av ulike knivtester år etter år, og kom også godt ut av testen i TV2-programmet Matkontrollen i 2015 med terningkast 4. Victorinox er en god kniv som er en fornøyelse og skjære med, både til profesjonelle og til hjemmekokken.

Victorinox (5.2000.19) kokkekniv med 19cm langt blad og med et behagelig håndtak av rosentre blir fort blir din bestevenn på kjøkkenet. Foto: Tormod Gundersen.

Knivmerke med lange tradisjoner

Denne kniven lange  tradisjoner. Alt startet da Karl Eisener åpnet sin knivbutikk i 1884 i Sveits og noen år senere solgte han sin første kniv til den sveitsiske armeen. Det ble en stor suksess og la grunnlaget for firmaet Victorinox og inspirasjon til emblem: et skjold! Navnet Victorinox er oppkalt etter Karl Eisner sin mor Victoria, og innføringen av «inox» stammer fra inoxydable som er det franske ordet for rustfritt stål. Victorinox er i dag en av de aller største knivprodusentene i verden.

Victorinox kokkekniv 

Kniven er laget av rustfritt stål og bladet er både skarpe og lette å rengjøre. Foto: Tormod Gundersen.

Kokkekniv fra Victorinox er laget av rustfritt stål som er enkelt å slipe og skjerpe, og fås i ulik lengder. Vanligste lengder er 19cm, 22cm, 25cm.

Håndtak i tre eller plast – fibroxhåndtak

Victorinox sine kjøkkenkniver er kjent over hele verden i restaurant- og matvarebransjen for å være prisgunstige og ha jevn god kvalitet. I dag kan knivene også fås med fibroxhåndtak, som gir et behagelig grep både i vått og tørt miljø, og kan maskinoppvaskes i opp til 150 grader C for sterilisering, men håndvask anbefales. Knivene fås også med trehåndtak av rosentre fra India. Om treverket skulle bli falmet kan man smøre det inn med et tynt lag matolje. Produkter fra Victorinox har livstidsgaranti mot material- og produksjonsfeil.

Victorinox kokkekniv

Victorinox kniven kan være livet ut hvis du behandler den fint og sliper den regelmessig. Foto: Tormod Gundersen.

Victorinox kokkekniv er svært prisgunstig, har god kvalitet for hjemmebruk og koster normalt mellom 400-600kr avhengig av størrelsen. Knivene er lett tilgjengelig og fås i de fleste butikker som selger kjøkkenutstyr! Både Jernia og Tilbords selger Victorinox knivene. Bakeren og Kokken selger også knivene til gunstige priser på nett her.


Tips! Les også om hvordan å Slip knivene selv.

Sist oppdatert 9. desember 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.