Nettbokhandlere – hvem er best?

Tormod

Oppdatert:

Nettbokhandlere

Nettbokhandel har økt mer og mer de senere år. Dinside.no gjennomførte en spørreundersøkelse av hele 17 nettbokhandlere. I dette innlegget skal vi se litt nærmere på de på de tre mest populære nettbokhandlere. Å kunne kjøpe en bok og så lese den med en gang på ditt nettbrett, kindle eller på din telefon, er ganske fantastisk. Dessuten er det mye rimeligere å kjøpe e-bøker kontra tradisjonell innbundet bok.

Flere og flere kjøper i dag e-bøker på nettbokhandlere, enn for noen år siden. Foto av Aliis SinisaluUnsplash.

Hvilken nettbokhandlere likte folk best? Top tre på Dinside.no!

Salget av e-bøker på nettbokhandlere har skutt fart i Norge.

Salget av e-bøker har skutt fart i Norge. Den siste måneden før julen 2019 økte salget med hele 20 prosent fra året før, ifølge tall fra Forleggerforeningen, les mer her. For alle som elsker «vanlige bøker» så kan forleggere betrygge med at trykte bøker fremdelses selger godt. Tall fra Forleggerforeningen viser at salget av skjønnlitteratur økte med 1,4 prosent i desember 2019 fra året før.

EBOK.NO har halve markedet for salg av e-bøker i Norge. Andelen som leser e-bøker på lesebrett stiger i 2019.

Nettbokhandlere

Mest populære nettbokhandler

Haugenbok (haugenbok.no har flyttet inn i Akademika.no.) ble den mest populære av nettbokhandlere i Dinside spørreundersøkelse. Nettsiden er veldig oversiktlig. For eksempel hvis du ønsker å se tilbudene eller kampanjene denne uke, så er det ett klikk unna.

Oversiktlig nettside og måten siden er sortert på er meget god. Det gjør at du raskt får oversikt over «Bestselgere» samt hvilke bøker Haugenbok anbefaler. Her er det også lett å få oversikt over både «nyheter» og «kommende bøker» som selvsagt kan forhåndsbestilles.

Dessverre oppleves «Min side» som uferdig. Du kan ikke legge inn navn, adresse, eller bankkort. Ønskelisten fungerte heller ikke da jeg logget på med Google Chrome. Det å kunne merke bøker er jo veldig nyttig, da man fort glemmer titler og forfatternavn. Så jeg håper at Haugenbok forbedrer «Min side» delen på nettsiden. 

Savner også et velkomsttilbud til dem som registrere seg første gang! Det hadde vært en god måte å starte et langvarig bokhandler – kunde forhorhold på! Nå har Haugenbok masse tilbud, men dette hadde vært det «lille» ekstra som viser at man blir satt litt ekstra pris på. 

Søkefunksjonen på Haugenbok er veldig bra og du finner fort frem til bøker eller forfattere.

I en kundeundersøkelse utført av Norsk kundebarometer – BI i 2015, kom haugenbok.no på 1. plass av alle større firma i hele landet.

På support sidene finner du raskt informasjon slik at du kan kontakte bokhandelen på telefon, e-post eller chat. Du finner også fort «Ofte stilte spørsmål» som kan være nyttig å sjekke. Det at Haugenbok er så gode på kundeservice, er nok en viktig faktor for at de scorer høyt på Dinside testen.

Stort utvalg av skolebøker og fagbøker. På Haugenbok finner du en rekke bøker for studier eller skolebøker på ulike skoletrinn.

Det er gratis å registrere seg som kunde. Du trenger ikke abonnere på bøker. Du betaler kun for bøker du kjøper. Aller ordrer over kr 248,- sendes fraktfritt i Norge.

Nettbokhandlere

Når du trenger mer enn bare bøker

Adlibris (tidligere capris)  ble nummer to i tidligerer nevnte spørreundersøkelse. Adlibris er en forhandler med hovedkontor i Sverige. De samarbeider med tusenvis av forlag og har avtaler med de største bokdistributørene i Norge, Norden, Europa og USA. Adlibris visjon er å gjøre bøker fra hele verden tilgjengelige i Norge, Sverige og Finland via internett.

Adlibris sin nettsiden er også veldig oversiktlig. Det jeg liker godt er at du med en gang får oversikt over «Topp-ti» solgte bøker på høyre side. De har også «Topp-ti» pocket bøker lengre nede på siden. Hvilke bøker som er populære er alltid vktig å kjenne til når man skal kjøpe bøker.

På samme måte som Haugenbok får du raskt oversikt over «Populære nyheter» samt Adlibris sine anbefalinger. De er også filinkte til å presentere «tilbud» på bøker.

De er ikke så flink til å presenter kommende bøker, som Haugenbok.

Adlibris selger ikke bare bøker, men alt fra elektronikk til barneklær. Derfor dukker det opp «Tips» til leker og andre produkter fra Villeroy&Boch som ikke har noe med bøker å gjøre. Ønsker man en nettbutikk med stort utvalg av diverse produkter, altså ikke bare bøker, så er dette en god nettbutikk. Jeg skulle ønske at ikonene over produkter kunne vært i farger eller faktiske bilder.

Søkefunksjonen på Adlibris er god, men da de har ulike produktkategorier kan du også velge kategorien før du søker. Det kan gjøre det litt lettere å finne det du søker etter.

Du må lete etter kundeservice sidene

For å finne kundeservice sidene må du klikke på «Meny» på høyre side, og gå helt nederst til kundesevice. Da kommer du inn på en oversiktig support side. Her er det listet opp svar på de vanligste spørsmål som kunder har. Samt at de har laget et «kontakt-skjema» som man kan bruke når man trenger hjelp.

De har også Chat- funksjon, men som bare viser at den er beskyttet av reCAPTCHA. Det så ikke ut som Chat-funksjonen fungerte optimalt.

Veldig bra utvalg av pensumbøker og fagbøker

På Adlibris finner du alt du trenger av bøker for studier, samt gode rabatter og lave priser. De tilbyr også mulighet til å dele opp betalingen, samt fleksible betalingsløsninger. I tillegg til studiemateriale tilbyr de skrivesaker, notatbøker og alt du behøver til studiene.

Det er gratis å registrere seg som kunde. Du trenger ikke abonnere på bøker. Du betaler kun for bøker du kjøper. Aller ordrer over kr 299,- sendes fraktfritt i Norge.

Nettbokhandlere

Tradisjon i 150 år

Tanum legger ned sin virksomhet, les mer her.

Tanum ble den tredje mest populære av nettbokhandlere. Tanum er en av Norges ledende bokhandlere, med røtter helt tilbake til 1832. Da startet Papen (Johan) Dahl, i J. W. Cappelens navn, hovedstadens første bokhandel. I 1879 overtok Hieronimus og Halvard Aschehoug, og i 1880 flyttet butikken til Karl Johansgate 43, der den har ligget siden.

Butikken på Karl Johan har i alle år siden vært Tanums hovedforretning. I dag har Tanum seks butikker i Osloområdet. Du finner dem også flere steder på Oslo lufthavn, samt på flyplassene Flesland og Værnes. I tillegg har Tanum nettbutikken www.tanum.no.

Tanum sin nettsiden er også veldig oversiktlig. Først får du presentert de bøker som er «aktuelt nå». Så en oversikt over gode bøker for barn, og en «ti-på topp» oversikt. Siden har også en krim sjanger oversikt, da krim er svært populære bøker, og en oversikt over bestselgere.

Søkefunksjonen på Tanum er svært god, og hvis du for eksempel går inn på en forfatter, kan du også filtrere bøkene etter nyest, eldste, eller andre parametre.

Brukervennlig kundeservice

For å finne kundeservice sidene, klikker du bare på kundeservice oppe på topp menyen. Lett og se, og enkelt tilgjengelig. Kundesevice sidene er oversiktlig og du finner raskt «brukerstøtte-tema» du kan klikke på, samt link til kontaktskjema, e-post og support telefon nummer. De har ikke Chat – funksjon.

Det er gratis å registrere seg som kunde. Du trenger ikke abonnere på bøker. Du betaler kun for bøker du kjøper. Aller ordrer over kr 299,- sendes fraktfritt i Norge.

Ta deg tid og les de ulike betingelsene på de ulike nettbokhandle. Søk etter bøker og se hvilke som også er tilgjengelig som e-bøker. Deretter oppretter du en bruker på den bokhandler du føler er best tilpasset dine behov. Jeg tror ingen av de nevnte nettbokhandlere vil skuffe.

Andre nettbokhandlere som scoret høyt.

På femteplass; Bokkilden.no (107 stemmer) og 9 plass Norli.no (42 stemmer).

Elektroniske bøker

For elektroniske bøker vil du enten laste ned en ePub fil, eller bli sendt til Ebok.no. På Ebok.no kan man kjøpe e-bøkene og laste dem ned. Du kan enkelt velge Ny bruker og legge inn e-postadresse og velge ett passord. Du kan også logge deg på med en eksisterende Schibsted-konto.

Når du laster ned e-bøker er dette vanligvis i standard formatet Epub som er utstyrt med et digitalt vannmerke. På Mac kan disse filene leses direkte i appen «Bøker.» På telefon og iPad/nettbrett finnes en rekke apper som du kan laste ned og bruke for å lese e-bøker. Ebok.no har også utviklet sin en egen app. Den er veldig bra. Andre eksempler er Kindle, tiReader, Serial box og KyBook 3.


Tips! Les om Kristne bokhandlere i Norge.

Sist oppdatert 7. mai 2024

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.