Opplev Bibelen på en ny måte

Tormod

Oppdatert:

Opplev Bibelen på en ny måte. Bibelselskapet har nylig lansert en helt ny nettbibel. Nå inviteres du til å prøve den nye bibelleseplattformen på følgende nettside; beta.bibel.no. Det er ganske beundringsverdig at Bibelselskapet setter igang med dette prosjektet. Dagens nettbibel, som snart er over 20 år, er meget god og svært populær. Bibelselskapet rapporterer om mellom 9-10 000 besøkende hver dag.

Den nye leseplattformen vil komme med en rekke forbedringer. Det gjelder blant annet funksjonalitet, leservennlighet og mulighet til å lese flere bibeloversettelser samtidig, sier generalsekretær Paul Erik Wirgenes i Bibelselskapet [Link til artikkel].

Opplev Bibelen på en ny måte – Forerløpig i beta-versjon. Foto: Skjermdump bibel.no.

Ettersom den nye løsningen er under utvikling, kalles den for en beta-versjon, bibelselskapet anbefaler å bruke nettleseren Chrome for best brukeropplevelse.

For å få tilgang til alle funksjoner må testerne opprette en gratis personlig konto – med brukernavn og passord.

Den nye leseplattformen vil med tiden utvides med mer relevant tilleggsstoff, bibeloversettelser til flere språk og studiemateriell, avslører Fagervik. Fram til den nye løsningen er helt ferdigstilt, vil alle også ha tilgang til den eksisterende nettbibelen på bibel.no.

 • får tilgang til en rekke bibeloversettelser til norsk og andre språk, og mulighet for parallellvisning av flere tekster.
 • kan markere bibelvers og ta egne, personlige notater.
 • får tilgang til bakgrunnsartikler og ekstramateriale.

Synspunkter, melding om feil eller øvrig tilbakemelding skjer til nettredaksjonen@bibel.no.

Noen umiddelbare tanker – utrolig bra!

Når du logger deg inn, oppdager man at siden veldig oversiktlig. Topp-menyen består av; Les bibelen, Gi, Kjøp, Søndagens tekst, bibliotek, og ditt navn/konto. Midt på siden kan man; søke etter bibeltekster, eller velge bibelbok. Samtidig presenteres man for dagens bibelord.

Jeg må si at første siden, oppsettet og menyene var veldig bra!

Symbolbruk i teksten – veldig informativt

Referanse – symbolet med kryssende piler i teksten lister opp alle referansene til det relatert skriftstedet, i en vakker rull-ned-oversikt. Ett klikk på referanse, og man tas dit. Referanse skriftstedet blir så markert med gult i ca 5 sekunder. Veldig genialt!

Opplev Bibelen på en ny måte

I – symbolet ( firkant ) gir en mer utfyllende forklaring, inkludert henvisninger. Jeg liker fargevalget, på rull-ned-oversikt; lysgrått, dermed blir tekst lettere å lese, siden resten av bibeltekstene er skrevet på hvitt.

Opplev Bibelen på en ny måte

Valg av bibeloversettelser

På høyre side får man opp en egen meny når man klikker på «alternativer.»  Her er det en rekke innstillinger som de fleste av oss vil sette stor pris på!

Vise versinndeling, fotnoter, kryssreferanser, merknader (info-punkt).

Her kan man også velge skriftstørrelse og skrifttype.

Det mest geniale er de tre ulike lesemodus: Normal (hvit), dag (lysorange), natt (mørk/sort). Spesielt fint å kunne skift til mørk bagrunn når man leser på kveld på nettbrettet.

Foreløpig oppsummering:

 • Veldig oversiktig, enkelt å bruke.
 • Parallel lesning av uilke oversettelser.
 • Mange  instillinger og valgmuligheter.
 • Ulike lese modus, spesielt natt-modus.
 • Referanser til andre skrifteder, er lekkert utført.
 • Ytterligere informasjon er veldig bra implentert.
 • Lysgrå fargevalg på tilleggsinformasjon gjør det lett å lese.
 • Dine egne notater kommer opp som et penn symbol i teksten.
 • Temartikklene er veldig nyttig.

Bibelskapets.no har gjort en imponerende jobb, og lagt vekk på brukervennlighet, og en rekke detaljer som gjør bibellesning bare enda mer spennende. Valgmuligheter og instillinger er også vektlagt. Meget bra for å være beta-utgave! Dersom du ønsker å teste denne beta utgaven, så er det helt risikofritt og bibelselskapet tar gjerne imot tips og konkrete «bugs.» Velkommen til å teste den nye nettbibel – plattformen!


Tips! Les også om Guds Ord – oversettelsen som også ble revidert i 2017.

Info: Bilde i topp tekst er hentet fra Bibelselskapets.no, og er kun til bruk på denne bloggsiden i forbindelse med test og beskrivelse av Nettbibelen.

Sist oppdatert 5. mai 2024

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.