Haugesund – Gode minner

Haugesund er en trivelig by på vestkysten av norge midt mellom Bergen og Stavanger. Jeg studerte her fra 92-95 og har derfor et spesielt forhold til byen, les her. Da vi besøkte byen tidlig i mai 2017, var det altså gått 25 år siden jeg første gang kom til byen som 19-åring og ung student.

Langs havnen i Haugesund er det en rekke restauranter og båter som ligger ved Smedasundet.

Haugesund er en ung by med omlag 44 536[2] in innbyggere (2016) som vokste frem fra midten av 1800-tallet som følge av rike sildeforekomster i havområdene utenfor. Derav også opphavet til den kjente Sildajazz festivalen som årlig arrangeres i begynnelsen av august. Da fylles byen med mange tilreisende Jazzentusiaster og mange anerkjente internasjonale jazzmusikere.

Gøy å være tilbake i Haugesund som var min studentby for 25 år siden.

Vår Frelsers kirke er en langkirke med korskirkepreg fra 1901 og ligger midt i Haugesund sentrum.

Haugesund er også kjent for den årlige Filmfestivalen hvor byen fylles av filmstjerner og filmbransje folk, for Haugesund er Amanda-prisens hjemby.

Haugesund fikk i 2015 sin egen Walk of Fame da skuespillerne Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp var de første som fikk navnene sine meislet inn i granitten i Haraldsgata. En komité med fire medlemmer leverer årlig sin innstilling til Walk of Fame.

Kristoffer Joner sammen med Ane Dahl Torp var de første som fikk navnene sine meislet inn i granitten i Haraldsgata.

I Norge er Karl Johans gate mest kjent, men Haraldsgata i Haugesund er Norges lengste gågate[2]. Gaten er full av butikker og mye fin kunst.

Ulv står i Haraldsgata i Haugesund og er en gave fra Nordsjøfondet i 2000.

Ta turen innom denne koselige vestlandsbyen enten under Sildajazz eller Filmfestivalen.

Fotogalleri Haugesund mai 2017.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.