Haugesund er en trivelig by på vestkysten av norge midt mellom Bergen og Stavanger. Jeg studerte her fra 92-95 og har derfor et spesielt forhold til byen, les her. Da vi besøkte byen tidlig i mai 2017, var det altså gått 25 år siden jeg første gang kom til byen som 19-åring og ung student.

Langs havnen i Haugesund er det en rekke restauranter og båter som ligger ved Smedasundet.

Haugesund er en ung by med omlag 44 536[2] in innbyggere (2016) som vokste frem fra midten av 1800-tallet som følge av rike sildeforekomster i havområdene utenfor. Derav også opphavet til den kjente Sildajazz festivalen som årlig arrangeres i begynnelsen av august. Da fylles byen med mange tilreisende Jazzentusiaster og mange anerkjente internasjonale jazzmusikere.

Gøy å være tilbake i Haugesund som var min studentby for 25 år siden.

Vår Frelsers kirke er en langkirke med korskirkepreg fra 1901 og ligger midt i Haugesund sentrum.

Haugesund er også kjent for den årlige Filmfestivalen hvor byen fylles av filmstjerner og filmbransje folk, for Haugesund er Amanda-prisens hjemby.

Haugesund fikk i 2015 sin egen Walk of Fame da skuespillerne Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp var de første som fikk navnene sine meislet inn i granitten i Haraldsgata. En komité med fire medlemmer leverer årlig sin innstilling til Walk of Fame.

Kristoffer Joner sammen med Ane Dahl Torp var de første som fikk navnene sine meislet inn i granitten i Haraldsgata.

I Norge er Karl Johans gate mest kjent, men Haraldsgata i Haugesund er Norges lengste gågate[2]. Gaten er full av butikker og mye fin kunst.

Ulv står i Haraldsgata i Haugesund og er en gave fra Nordsjøfondet i 2000.

Ta turen innom denne koselige vestlandsbyen enten under Sildajazz eller Filmfestivalen.

Fotogalleri Haugesund mai 2017.

Related Post

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.