Domkirken i Stavanger pusses opp

Tormod

Oppdatert:

Domkirken i Stavanger og Bispekapellet er ungder restaurering frem mot kirkens og byens 900-års jubileum i 2025. Arbeidet omfatter alle deler av bygget, fra fundament til spir. Stavanger domkirke er fra første halvdel av 1100-tallet, og er det eldste stående domkirkebygg i Norge.

Domkirken i Stavanger pusses opp til 900-års jubileet i 2025. Bilde 4. mai 2019.

Etterlengtet oppussing av norges eldste stående domkirkebygg.

Domkirken i Stavanger er et vakker bygg med mye historie som begeistrer både byens innbyggere og turister. Nå er det imidlertid tid for byens vakre kirke å få en etterlengtet oppussing.

Nå skal murverk fra middelalderen repareres, sammen med en rekke små detaljer i inventar og teknologi. Bygget har hatt særlige store utfordringer knyttet til oppvarming og regulering av inneklima. Dette er viktig for å bevare kirkens unike barokke trearbeider.

Bygghytte ved siden av Domkirken i Stavanger som pusses opp i forbindelse med 900- års jubileet i 2025. Bilde 4. mai 2019.

Vis hensyn til arbeidene som pågår!

Hvis du ferdes i området rundt kirken er det viktig at du tar hensyn både for din egen del og arbeidene som pågår.


Tips! Les også om bibelen som står utstilt i domkirken og som er fra 1500-tallet. Ønsker du mer informasjon kan du gå inn på Stavanger Bispedømme sine nettsider her.

Info: Er du historisk interessert kan du se mange flotte bilder fra domkirken fra midten av 1800 – og tidlig 1900- tallet på https://digitaltmuseum.no/.

Sist oppdatert 10. desember 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.