Flåm – Natur og service i skjønn harmoni

Tormod

Oppdatert:

Flåm

Flåm er et liten bygd  i Aurland kommune som ligger innerst i Aurlandsfjorden som også er en del av Sognefjorden. Det er en kjent turistattraksjon i Norge. Her kommer det i turist sesongen ca 170 ankomster av Cruiseskip som ankrer opp eller legger seg langs kaien (Oversikt 2016 her)

Cruiseskip til kai fredag 19. august 2016,  et vanlig syn i Flåm. 

Flåm ligger ca 2 1/2 timers kjøring fra Bergen. Kjører du Filefjell, Hemsedal eller Aurland-Hol vil du passere Flåm. Normalt ser du ikke så mye av stedet når du kjører fra Bergen. Kjører du østfra vil du ofte se at Cruiseskip ligger til kai. Vanligvis har jeg kun kun kjørt forbi stedet, men nylig kjørte vi inn til Flåm og vi ble virkelig bli overrasket; her møtte vi norsk natur og service på sitt beste. Du verden for et turist opplegg!

Flåm må bare oppleves! Natur og service på sitt beste. Bilde 19. august 2016.

God mat og drikke

Det vrimler med turister fra hele verden, og her kan du boltre deg i severdigheter. Hotell, restauranter,brygge, jernbanestasjon, jernbanekafé, turist-informajson, og shoppingmuligheter. Der er til og med en Coop matbutikk for de som allerede har brukt for mye penger.

På torget kan man kjøpe fersk kokte blåskjell, fiskesuppe, fisk i karri, Fish&Chips, rekesmørbrød, og sitte og nyte fjellene og alt øye klarer å oppfatte i dette dalføre med fjord og fjell omkranset.

Her kan man kjøpe det ypperste innen norske klær og jeg falt for en Dale genser til 3000 norske kroner. Min kone falt for en pels genser til samme pris.

Gode shopping muligheter. Min kone likte denne, men lommeboken strittet imot. 

Det må også nevnes at baren er flott. Her er det daglig ølsmaking fra det lokale Ægir bryggeriPub i ren viking sti

Det er nok mange turister som lar seg lokke av det lokalt ølet.

Til slutt vil jeg kort nevne noen utflukt muligheter i Flåm. Der er også link hvor du kan lese og se flere bilder fra hvert sted.

1. Busstur til Vassbygdi. Fantastisk – utsikt fra Aurlandsfjellet.

Opplev stedet ved å ta bussturen til Vassbygdi med fantastisk utsikt innover dalen og vannet

2. Togtur Flåmsbana: Flåm – Myrdal – Flåm.

3. Flåmsbana Museet: På Myrdal.

4. FjordSafari

Sist oppdatert 7. mai 2024

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.