Creed – Green Irish Tweed – Kanskje verdens beste herreparfyme?

Creed var et ukjent parfyme merke for meg og veldig få parfymehus i Norge selger dette merket. Ingen merker kombinerer tradisjon, kvalitet og trendy glamour på en slik unik måte som luksusmerket Creed.

2016-nov-01-green-irish-tweed-2Kjendiser som Richard Gere og Robert Redford har Green Irish Tweed som sin personlige favoritt.

I 1760 grunnla James Henri Creed sitt House of Creed i London, som kort etter ble oppnevnt som hoffleverandør av dronning Victoria. Siden 1854 har Creed hatt sin base i Paris og er fortsatt hoffleverandør - for verdens motestjerner, filmstjerner og internasjonale jetsettere som har gjort Creed til det navnet tilsier: en trosbekjennelse!

En av bestselgere til Creed er Green Irish Tweed (GIT) som vi skal se nærmere på her. 

2016-nov-01-green-irish-tweed-3Flasken og sprayer er av topp kvalitet og emblem er av skinn som er limt på flasken. 

Mange har sammenlignet Davidoff Coolwater med Creed sin Green Irish Tweed. Dersom man lukter på disse to samtidig er det en klar forskjell både i lukt og i kvalitet, selv om de minne om hverandre. Jeg liker helt klart GIT bedre, men er man på et budsjett får man GIT følelsen med Coolwater selv om det ikke er helt i samme divisjon. 

Passer perfekt til formelle arrangement og når du vil lukte elegant. 

2016-nov-01-green-irish-tweed-4Sprayer på Creed sine flasker er svært effektive og gir mye parfyme så ta det med i betraktningen når du dusjer deg. 

Douglas.no skriver: "Denne fornemme komposisjonen har kultstatus verden over og er en av bestselgerne til huset Creed. De edle aromaene av fiolblad, iris, verbena, amber og sandeltre minner om de eviggrønne toppene i det irske villnisset og er i sin helhetlige opplevelse en nytelse av eteriske oljer."

Duften er medium sterk og jeg vil anbefale 2-3 sprayer, og duften vil vare i 6-7 timer. Parfymen kommer i Millesime som betyr Eau de Parfum (EDP) konsentrasjon.

Kan kjøpes i 75 ml og 120ml her i Norge. Husk at Gents kun sender ut hver torsdag. Flasken på 120ml er helt sort og ikke gjennomsiktig. 

- Priser: Parfyme-klikk.no. (Okt. 2016) 75ml spray: 1932 kr.
- Priser: Parfyme-klikk.no. (Okt. 2016) 120ml spray: 2311 kr.
- Priser: Gent.no (Okt.2016) 75ml spray: 1995 kr. 
- Priser: Douglas.no (Okt.2016) 75ml spray: 1646 kr.

Video vurdering av Aussie Crew. 

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.