Ubåtkaptein for en dag – på museum

Tormod

Oppdatert:

Ubåtkaptein

Da jeg var i min ungdom drømte jeg om å bli ubåtkaptein. Det gikk ikke slik, og jeg er godt fornøyd med jobben jeg har. Ubåter ble imidlertid glemt i en hektisk hverdag, selv om drømmen aldri har sluppet taket i meg. Så én dag seilte den inn Byfjorden, og du kan tro jeg ble begeistret. Se bilde og video nedenfor. Det vekket opp igjen lysten til å oppleve en ekte ubåt, og det skulle altså bli en gave på 40-årsdagen.

Ubåt på vei inn mot stavanger i Byfjorden. Bilde tatt fra Tasta mai 2011 av tormodgundersen.com.

På marinemuseet Springeren fikk jeg leke ubåtkaptein

40 årsdagen min ble feiret i Aalborg. Vi tenke å vandre litt rundt i byen, men så slo jeg opp i brosjyren som lå på hotell rommet. Der så jeg at det lå ett marine museum like ved, som heter Springeren. Vi besøkte museet og der lå ubåten og ventet på meg! Jeg fikk lov å til å leke ubåtkaptein i flere timer og endelig oppleve en ubåt på ekte. Jeg kunne ikke fått en bedre 40-årsdag!

På Springeren boltret vi oss i alt som har med ubåt å gjøre. Vi kunne gå i fred og ro rundt i ubåten og ta og se på alt av interesse. Periskopet var mest spennende, og det fikk vi også testet. Det er virkelig trangt i en ubåt og det må nesten bare oppleves. Etter litt refleksjon om bord er jeg kanskje glad jeg ikke ble ubåtkaptein allikevel…

Herlig å være ubåtkaptein for en dag – på museum vel og merke! Bilde tatt i 2013.

Springeren er et kjempehyggelig marine museum i Aalborg. Du kan se åpningstider og priser her.

Pris for en voksen (2018); 80 DKK.

Les og se bildene vi tok fra turen nedenfor. Få også med deg da vi besøkte marine museet Skibene på Holmen i København.

Videoklipp – ubåt på vei inn til Stavanger

Bildegalleri – Vi gikk ombord i ubåt på museumet Springeren.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.