Acqua di Parma Colonia

Tormod

Oppdatert:

Det Italiensk designerhus Acqua Di Parma lager parfymer, lys, badekåper og skinn tilbehør. Alt lages i Italia og distribueres til 43 land. Selskapet originale parfyme Colonia ble laget i 1916 i en lite parfymefabrikk i sentrum av byen Parma, som også har gitt navn til designerhuset.

Colonia ble laget i 1916 og er en fantastisk frisk og oppløftende parfyme som fremdeles er like populær og aktuell.

I 1998 åpnet Acqua di Parma sin første butikk i Milan som også er hovedkvarter, deretter Paris i 2012 og Roma i 2014.

Parfymene på tidlig 1900-tallet var mye tyngre og mørker, så denne lette og friske duften Colonia ble en umiddelbar suksess i Europa, spesielt på 30 og 50-tallet. Duften ble spesielt populær i den rike overklassen og blant en rekke Hollywood stjerner.

Video review – Acqua di Parma Colonia (1916)

Acqua di Parma Colonia Essenza kom i 2010 og er en sitrus-neroli-aktig frisk duft, og er en variant av den originale. Grunnet neroli minner denne om Neroliportefino fra Tom Ford, så her har du en billigere utgave etter min mening.

Colonia Essenza ble lansert i 2010 og er en variant av den originale Colonia.

Video review – Colonia Essenza (2010)

Acqua di Parma Colonia Assoluta er laget av Jean-Claude Ellena og Bertrand Duchaufour og ble lansert i 2003. Den er en variant av den klassiske Colonia og kommer derfor i samme flaske og innpakning. Noe man bør være litt oppmerksom på for å unngå feilkjøp. Den minner litt om Christian Dior sin herre duft «Eau Sauvage», og er en skarp, frisk sitrus og barberaktig duft som kanskje appellerer mer til en eldre gentleman.

Hvilke Colonia variant er best?

Jeg synes Colonia sin originale er best, så Colonia Essenza og til slutt Colonia Assoluta. Det finnes også flere varianter som jeg ikke har prøvd blant annet Colonia Intensa og Colonia Club.

Acqua di Parma har meget høy kvalitet, duftene er rene og naturlige og ikke syntetiske. Parfymene er heller ikke så kostbare og man får mye parfyme for pengene. Jeg mener det er tilstrekkelig å ha én av Colonia variantene siden de ligner på hverandre.

Acqua di Parma kan kjøpes på Shopping4Net.no, Gents.no, Glossme.no.

Hvor kjøpe Colonia?

Priser er på Eau de Cologne -versjonen (jan. 2019) uten frakt.


Les også hvor du bør påføre parfyme her. Les om hvilke parfymer Elvis Presley og Michael Jackson brukte.

Sist oppdatert 20. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.