Vi ønsker alle at parfyme skal dufte god og være behagelig for de mennesker rundt oss. Parfymens kvalitet, styrke og mengde er derfor avgjørende, men stedet parfymen påføres på huden vil også bidra til hvordan parfymen oppfører seg og avgir duft.

Hvor man påfører parfyme på huden har betydning for hvor mye duft som vil spres til dine omgivelser. Bilde av Jordan Sanches på Unsplash.com. 

Påfører parfyme på pulssteder på huden

Påfører man parfymen på pulssteder på huden vil parfymen raskere bli "oppvarmet" fordi huden på disse steder er varmere enn steder uten puls. Oppvarmet hud vil frigjøre mer duftaromaer og dermed skape en større duftsky rundt deg. Vanlige pulsteder er:

1) Halsen

På halsen strømmer blodet fra hjerte til hjernen og du kjenner at blodet pumper i halsen. Her er huden varm og er et perfekt sted å påføre parfyme. Her vil du også kjenner parfymen selv, noe som også er viktig del av parfymeopplevelsen.

Halsen er det mest vanlige stedet å påføre parfymen. Foto av Allef Vinicius unsplash.com.

2) Bak ørene 

Området bak ørene er også betraktet som "puls punkt", hvor blodårene er nærmest huden, og dermed generere mer varme og forsterke din duft. Dabber du din duft bak ørene vil det gi deg umiddelbare resultater. Hvis du er iført smykker rundt halsen, er område bak øret et flott alternativ til sprøyting halsen. 

Bak øre er også et fint sted for parfymen. Foto av Ant Rozetsky unsplash.com.

3) Innsiden av håndleddene 

Dette stedet er også ideelt sted å påføre parfymen, fordi blodet pulserer på innsiden av håndleddene og varmer opp huden. Dermed vil håndbevegelsene føre duft ut og rundt deg, slik at andre vil dufte deg lettere. Dersom parfymen er i det sterkeste laget vil håndleddene føre til at du ikke dufter deg selv så intenst som ved parfyme i halsen.

Innsiden av håndleddene vil avgi parfyme duften til omgivelsene. Foto av Allef Vinicius unsplash.com.

4) Innsiden av albuen

Dette er et annet puls punkt som er et mer bortgjemt alternativ til håndleddene, og passer best når albuen ikke er tildekket av klær, f.eks. om sommeren. 

Parfyme i albuene er også et alternativ til håndleddene. Foto av ecerroni  på morguefile.com.

Der finnes også andre og noe mer utradisjonelle områder på kroppen hvor man kan påføre parfyme som f.eks. på baksiden av kneet, i håret, på ryggen og magen. Man står selvsagt fritt til selv til å velge det sted som passer best for deg. Det er lurt å prøve seg frem, slik at du vet hva som er mest optimalt for deg.

Les også om da jeg kjøpte Shalimar til min kone.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen