Jeg må fortelle da jeg møtte Shalimar første gang. Det var en spesiell opplevelse, og jeg var på reise fra Oslo til Stavanger, og hadde en god 1 1/2 time til boarding. På parfymeriet på Oslo Lufthavn møtte jeg Shalimar for første gang. Jeg ble forført! Men først litt om historien.

Shalimar eau de parfym ble laget av Jacques Guerlain og er et mesterverk!

For fire hundre år siden, ble keiser Shah Jahan i India håpløst forelsket i prinsesse Mumtaz Mahal. Han fikk bygget den fortryllende Gardens of Shalimar til henne og dedikerte Taj Mahal til henne også, en av de syv nye underverkene i verden. Denne utrolige historien utløste fantasien til Jacques Guerlain som skapte Shalimar, den første orientalsk duft i historien, i 1925. (Ref. Guerlains hjemmeside her.)

Esken til Shalimar er blålig med gull skrift.

Jeg ønsket å kjøpe en god parfyme til min kone. Jeg luktet på forskjellige parfymer og så prøvde jeg Shalimar. Wow ... hva er dette? Sansene mine løp løpsk! Denne parfyme er så spesiell, sitron og civet på topp, med en undertone av røkelse, vanilje og pudder som gir en romantisk og mystisk stemning. Helt unik! Jeg prøvde andre parfymer, men ble magisk trukket tilbake til Shalimar.

Jeg kjøpte Shalimar, eau de parfum (finnes også i eau de toilette). Kvinnen bak disken sa: "Dette er et godt valg! Det er en klassiker."

Shalimar edp 30 ml flaske har bestått gjennom tiden og er fremdeles populær.

Likte min kone Shalimar? Nei, ikke så godt!

Min kone sprayet den på .... "Den er spesiell" sa hun. Hva? Er den bra spesiell? Spurte jeg.  Nei..., hun likte den ikke så godt. Jeg fortalte henne hva den kostet, og hva jeg hadde gått gjennom på flyplassen og prøvde å overbevise henne om at den luktet fantastisk på henne.

En dag fortalte hun meg at alle hennes kolleger og besøkende på hotellet hun jobbet på, hadde gitt gode kompliment om at hun luktet så godt. Så det er ikke hennes favoritt parfyme, men er den parfymen som har gitt hennes mest kompliment.

Hvor kjøpe Shalimar?

Duften er sterk og jeg vil anbefale 3 sprayer noe som vil vare i 8-10 timer. Parfymen er lansert i Eau de toilette (EdT) og Eau de Parfum  konsentrasjon, og kan kjøpes i 30ml, 50 ml, 90ml flaske.  Pris er på eau de parfum konsentrasjon Nov.2016.

- Priser Cdon.no: 50ml: 629 kr.
- Pris Parfyme-Klikk.no: 50ml: 601 kr.

Video review Shalimar - Katie Puckrik Smells

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.