Shalimar parfymen forførte meg

Tormod

Oppdatert:

Shalimar

Jeg må fortelle da jeg møtte Shalimar første gang. Det var en spesiell opplevelse, og jeg var på reise fra Oslo til Stavanger, og hadde en god 1 1/2 time til boarding. På parfymeriet på Oslo Lufthavn møtte jeg Shalimar for første gang. Jeg ble forført! Men først litt om historien.

Shalimar

Shalimar eau de parfym ble laget av Jacques Guerlain og er et mesterverk! Foto: Tormod Gundersen.

For fire hundre år siden, ble keiser Shah Jahan i India håpløst forelsket i prinsesse Mumtaz Mahal. Han fikk bygget den fortryllende Gardens of Shalimar til henne og dedikerte Taj Mahal til henne også, en av de syv nye underverkene i verden. Denne utrolige historien utløste fantasien til Jacques Guerlain som skapte den første orientalske duft i historien, i 1925. (Ref. Guerlains hjemmeside her.)

Shalimar

Esken til Shalimar er blålig med gull skrift. Foto: Tormod Gundersen.

Jeg ønsket å kjøpe en god parfyme til min kone. Jeg luktet på forskjellige parfymer og så prøvde jeg Shalimar. Wow … hva er dette? Sansene mine løp løpsk! Denne parfyme er så spesiell, sitron og civet på topp, med en undertone av røkelse, vanilje og pudder som gir en romantisk og mystisk stemning. Helt unik! Jeg prøvde andre parfymer, men ble magisk trukket tilbake.

Jeg kjøpte Shalimar, eau de parfum (finnes også i eau de toilette). Kvinnen bak disken sa: «Dette er et godt valg! Det er en klassiker.»

Shalimar

Shalimar edp 30 ml flaske har bestått gjennom tiden og er fremdeles populær. Foto: Tormod Gundersen.

Likte min kone Shalimar?

Min kone sprayet den på …. «Den er spesiell» sa hun. Hva? Er den bra spesiell? Spurte jeg.  Nei…, hun likte den ikke så godt. Jeg fortalte henne hva den kostet, og hva jeg hadde gått gjennom på flyplassen og prøvde å overbevise henne om at den luktet fantastisk på henne.

En dag fortalte hun meg at alle hennes kolleger og besøkende på hotellet hun jobbet på, hadde gitt gode kompliment om at hun luktet så godt. Så det er ikke hennes favoritt parfyme, men er den parfymen som har gitt henne mest kompliment.

Hvor kjøpe Shalimar?

Duften er sterk og jeg vil anbefale 3 sprayer noe som vil vare i 8-10 timer. Parfymen er lansert i Eau de toilette (EdT) og Eau de Parfum  konsentrasjon, og kan kjøpes i 30ml, 50 ml, 90ml flaske.  Pris er på eau de parfum konsentrasjon Nov.2016. – Priser Cdon.no: 50ml: 629 kr.
– Pris Parfyme-Klikk.no: 50ml: 601 kr.

Video review Shalimar – Katie Puckrik Smells


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.