Malware og hacking av din nettside vil før eller siden bli en realitet. Det er er altså ikke spørsmål om det kommer til å skje, men når det skjer! Er du litt slurvete med dette, kan jeg garantere at du også en dag kommer til å sette kaffen i halsen. Hvorfor er det viktig å beskytte din nettside? Vel , jeg skal prøve å forklare og gi noen tips! I tillegg bør du også se videoene laget av WPCrafter.com WordPress For Non-Techies, som jeg har link til lengre nede i blogginnlegget.

En vakker dag får du uventet besøk på din hjemmeside eller blogg. Bilde av Charles 🇵🇭Unsplash.

I dette innlegget vil jeg kun ta for meg nettsider som er laget og drevet av WordPress. Det finnes en rekke andre "Content Management System" (CMS). Den største konkurrenten til WordPress er Joomla.

Hvordan sikre deg mot Malware og hacking?

Først av alt! Ta backups av din nettside! 

Jeg kan ikke si det høyt nok. Har du ikke backup av din nettside, så er det ufattelig dumt. Tenk på alle de timene du har skrevet blogginnlegg! Alle timene du har designet siden, tilpasset, installert ulike plugins, og prøvd og feilet. Så endelig har du funnet ditt nettside-tema, ditt oppsett, og har skrevet hundre, ja kanskje tusenvis av blogginnlegg. Og så en dag blir din nettleverandør eller hosting tjeneste hacket, eller får serverproblemer. Ja, da kan du miste alt!

Det er ingen garanti at hosting tjenesten har backup. Og en ting til. Du må ikke ha backup på hosting serveren. For ryker den, ja så ryker jo backup din også. Du må altså ha backup til en uavhengig server som f.eks. Onedrive, Dropbox eller Google drive. Da er du rimelig trygg. Du kan også ha en backup på din egen lokale disk. Husk derimot på at dine lokale disker kan forsvinne i flyttelasset eller husbrann. Så babckup er det første steget for å sikre deg mot Malware og hacking.

Installere sikkerhetsplugin på din nettside!

Problemet oppstår når du skal velge en god WordPress-sikkerhetsplugin. Det er så mange nettsikkerhetsprogrammer tilgjengelig med så mange ulike funksjoner og alternativer. Dermed er det lett å bli forvirret, for hvilken skal du velge?

Sucuri - Når siden er infisert får du hjelp

Pris

Funksjoner og support

Brukervennlighet

Best på alt, men kostbar?

Jeg bruker Sucuri selv, og vil gi deg min opplevelser med tjenesten. Allikevel vil jeg henvise til denne testen mellom Sucuri og Wordfence på CollectiveRay.com.

Sucuri tilbyr nettsideovervåking, beskyttelse av skadelig programvare ikke bare for WordPress, men for alle CMS. Sucuri har et fast årlig gebyr for rengjøring og beskyttelse av nettsider, med ubegrensede forespørsler om fjerning av skadelig programvare. 

Pris: Sucuri basic - 249$ per/year incl. 25% Tax. Ikke støtte for SSL nettsider.
Pris: Sucuri Pro - 375 $ per/year incl. 25% Tax. Støtte for SSL nettsider.

Har du en http:// nettside får du altså denne tjenesten for kun 21$ = 183 kr pr /måned. Har du en https: nettside koster det 31$ = 273 kr pr /måned. Da vil du ha profesjonell støtte (ticket og chat) hvor de kobler seg til din server via FTP og sørger for at din side blir renset så raskt som mulig.

De ruter også din DNS hosting servere direkte til deres egene servere med bransjestandard brannmur. Sucuri CDN cacher ditt nettsted innhold automatisk. Speeder opp ​​din nettside med over 70%!

Du trenger ikke gjøre så mye selv. Sucuri ordner opp for deg.

Lenke: Sucuri.net.

Wordfence - Mest poulær, men kan gjøre nettsiden din treg

Pris

Funksjoner og support

Brukervennlighet

God pris og god beskyttese

Jeg bruker Sucuri og har ikke testet Wordfence. Jeg vil derfor henvise til denne testen mellom Sucuri og Wordfence på CollectiveRay.com.

Wordfence-dashbordet gir en detaljert oversikt over den nåværende sikkerhetsstatusen til nettstedet ditt. Her får du full oversikt over siste skanningen, eventuelle aktuelle varsler, sammen med de aktiverte og deaktiverte funksjonene i Wordfence. Statistikken viser totalt blokkerte angrep, blokkerte IP-adresser, antall mislykkede og vellykkede påloggingsforsøk, etc.

Den gratis versjonen kommer med grunnleggende skannefunksjoner. Du vil ikke motta oppdateringer i sanntid om de nyeste sikkerhetsrisikoen dessverre. Det betyr at du må håpe at nettstedet ditt ikke blir angrepet av de nyeste nulldagssviktene. Bortsett fra dette er du greit beskyttet med gratis versjonen. De fleste eksperter vil uansett anbefale en premium versjon av Wordfence. Noen reagerer på at nettsiden kan bli litt tregere når du kjører Wordfence. Kanskje ikke merkbart for alle sider, men allikevel noe man kan teste ut før man går for premium versjonen. Flere har også reagert på at nettsidene blir merkbart tregere med Wordfence installert. Så dette må du nesten sjekke ut før du kjøper premium versjon. Det er ikke sikkert at dette gjelder alle nettsider. 

Pris: Wordfence - Gratis versjon.
Pris: Wordfence premium: $99 ~864 kr per lisens/nettside.

Så for 72 kr per mnd får du altså Wordfence lisens på din nettside. Husk at du må betale ekstra for manuell fjerning og hjelp hvis siden blir infisert.

Lenke: Wordfence.com.

iThemes Security - God gratis app, men jeg fikk Malware på min side

Pris

Funksjoner

Brukervennlighet

Varslet ikke om Malware!

iThemes Security er sikkerhetsprogrammet som WPCrafter.com anbefaler, og bruker på sine nettsider. Jeg installerte gratis versjonen, og satte det opp etter beste evne. Min side ble allikevel infisert med Malware og den varslet ikke. Jeg fikk heller ikke noe e-post om at siden var infisert. Så til tross for gode erfaringer fra andre, kan jeg ikke si det sammen. Kanskje man trenger pro versjonen.

Allikvel tilbyr iThemes Security WordPress brute force protection og strong Password Enforcement. Her får du også file Change Detection, Lock Out Bad Users, 404 Detection og Hide Login & Admin.

Pris: Gratis versjon.
Pris: Blogger versjon: 52$ ~454 kr/ år (1 lisens per nettside).
Pris: Gold versjon; 130$ ~ 1130/ år.  (ubegrenset antall lisens/nettsider).

Lenke: iThemes Security Pro.

Tips! På jakt etter et bra WordPress theme. Sjekk ut Astra!

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.