Nye Apple iMac M1

Tormod

Oppdatert:

Foto av N.Tho.DucUnsplash

Nye Apple iMac M1 ble presentert på Apple Keynote 20. april, og ble tilgjengelig i norske butikker 31. mai 2021. Jeg var innom Elkjøp og fikk sett, og tatt på den grønne utgaven. For en vakker datamaskin, og for å si det mildt; iMac`en er vakker på bilder, men enda vakrere i virkeligheten. Endelig er fargene tilbake, den har en syltynn skjerm, og er så lett at du enkelt kan flytte den rundt i hjemmet. Lynrask M1 prosessor, krystallklar 4,5K skjerm i 24″, og er en alt-i-ett maskin som fortjener ros, selv om den tildligere sjefsdesigneren «Jony» Ive forlot Apple i 2019. Jeg er begeistret for mye, og ikke minst for at fargene endelig er tilbake!

iMac i kommer i 7 forskjellige farger og er supertynn på grunn av M1 prosessoren. Foto: Apple.com.

iMac i kommer i 7 forskjellige farger.

Fargene er endelig tilbake på iMac M1, og du kan velge syv forskjellige farger tilsammen på de ulike modellene.

2012-12-13-bondi-blue

Husker du iMac G3 som ble lansert 6. mai 1998 hvor Steve Jobs kunngjorde at «Baksiden av datamaskinen vår ser bedre ut enn fronten til de andre gutta.»

Med iMac G3 vendte Apple tilbake til Jobs visjon om en alt-i-ett-datamaskin, med alle data komponenter inni skjermen. I en verden av rotete, grå og triste PC-er fremsto iMac G3 som enkel, brukervennlig og elegant dataløsning. iMac G3 ble en kjempesuksess for Apple, og er kanskje den mest ikoniske maskinen som Apple har laget. Den nye iMac følger samme visjon, og det at baksiden nå på den nye iMac ser vakrerer ut enn forsiden, er jo litt artig.

iMac 2021

Nye Apple iMac M1 ble tilgjengelig i norske butikker 31. mai 2021. Foto: Apple.com.

Nye Apple iMac M1 kommer i 7 forskjellige farger. Foto: Apple.com

iMac M1 spesifikasjon og pris

Apple M1-chip

8-kjerners CPU
7-kjerners GPU

 • 256 GB lagringsplass (>1TB SSD)
 • 8 GB fellesminnes (> 16GB)
 • 24″ Retina 4.5K-skjerm
 • 2 Thunderbolt- / USB 4-porter
 • Magic Keyboard
 • Magic mus
 • 1080p FaceTime HD-kamera.

kr 15 290,00 inkl. MVA. Priser: juni 2021
Apple M1-chip

8-kjerners CPU
8-kjerners GPU

 • 256 GB lagringsplass (>1TB)
 • 8 GB fellesminne (>16GB)
 • 24″ Retina 4.5K-skjerm
 • 2 Thunderbolt- / USB 4-porter
 • 2 USB 3-porter
 • Gigabit Ethernet
 • Magic Keyboard med Touch ID
 • Magic Mus
 • 1080p FaceTime HD-kamera

kr 17 490,00 inkl. Mva. Priser: juni 2021

Hvis du kun bruker Wi-fi og ikke trenger å koble på en rekke ekstra komponenter, vil basis-modellen være god nok. Du har to Thunderbolt porter som kan benyttes til ekstern lagring (ekstra SSD, eller HD lagring), samt at du kan koble opp ditt digitale kamera og overføre feriebildene.  De fleste av oss tar bilder med telefonen og synkronisere dem til iCloud, Google drive, Onedrive eller Dropbox, og trenger egentlig ikke koble kamera fysisk til maskinen lengre. De fleste har også printere koblet på Wi-fi, og trenger ikke fysisk å koble den til maskinen. Desuten kan du separat kjøpe en Thunderbolt (USB-C) adapter hvor du kan koble til HDMI, USB 2.0/3.0, SD-kort, Ethernet, og prisene er ikke avskrekkende. Tastatur og mus kobles trådløst til ved Bluetooth.

Kjøpe tips!

Oppgrader til 16GB minne hvis du skal redigere 4K video og bruker mange programmer samtidig. Minne kan ikke ettermonteres, og må derfor bestilles ved kjøp av maskinen. Hvis du er en foto entusiast som bruker Lightroom og redigerer bilder i Raw og store bildeformater er det en fordel med mer minne. Eller hvis du ønsker å bruke maskinen til spill som krever mer ressurser.

Når det gjelder lagringsplass kan man i dag få kjøpt ekstern SSD disker som er lynrask og som kan kobles på iMac og koster mye mindre enn det Apple tar for lagring ved oppgradering ved bestilling.


Les mer om nye iMac M1 her. Les også om min første iMac G4/800 Flat panel.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.