Da vi tok fergen MS Stavangerfjord fra Bergen til Hirtshals sommeren 2014 var det 26 grader og strålende sol. Vi gledet oss til å se og oppleve det nye skipet som går på gass, men det var kysten, hyttene, småbåtene, solen og sjøluften som fikk oss beruset langs vestlandskysten. 

2014-juli-19-fjordline-bergen-stvg-danmark-4På dekk på MS Stavangerfjord, på vei fra Bergen til Stavanger og Hirtshals i Danmark.

MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord er de første og de største cruise-fergene i verden som seiler med såkalt «single fuelled LNG engine». Det innebærer at skipenes motorer utelukkende drives av flytende naturgass (LNG), noe som gir langt mindre miljøutslipp.

2014-juli-19-fjordline-bergen-stvg-danmark-1MS Stavangerfjord klar til avgang fra Bergen Havn,  i Nøstegaten 30.  

MS Stavangerfjord ble satt i drift i 2013, mens MS Bergensfjord kom i drift i mars 2014. Med daglige avganger året rundt trafikkerer skipene linjene mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals og mellom Hirtshals og Langesund.

2014-juli-19-fjordline-bergen-stvg-danmark-12Modell av Fjordline sin første gassbaserte cruiseferie MS Stavangerfjord. 

2014-juli-19-fjordline-bergen-stvg-danmark-5I det fine været var det bare å nyte vestlandskysten fra dekk.

2014-juli-19-fjordline-bergen-stvg-danmark-6Her passerer vi Stord og hilser på en av fergene som går fra Sandvikvåg-Halhjem. 

2014-juli-19-fjordline-bergen-stvg-danmark-8God plass til å sitte ute på dekk og flotte opplevelser må deles med en gang. 

2014-juli-19-fjordline-bergen-stvg-danmark-9Her passerer vi Haugesund på vei til Stavanger juli 2014.

Ombord ble vi varter opp med førsteklasses mat og drikke, og tax free-butikkene er selvsagt populære blant gjestene. Kvelden ble avsluttet med stemningsfull underholdning og vi våknet utkvilt i Hirtshals i Danmark hvor ferien kunne fortsette.

2014-juli-19-fjordline-bergen-stvg-danmark-11Klassisk og elegant interør. Maten var variert og kjempegod!

2014-juli-19-fjordline-bergen-stvg-danmark-7Interiør er krydret med flotte bilder, her ett bilde vi likte godt. 

Der er mang ulike reisealternativ både med og uten bil. Det finnes også mulighet til å overnatte i liggestol, som finnes i en egen avdeling ombord. Vi skulle videre til Danmark og Sverige, men det er mange som også bare tar båten tilbake. Dette er en båttur man neppe vil glemme! 

Du kan lese mer om fergeturen og bestille billett her.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.