Acqua di Parma Colonia – Italiensk parfyme populær i Hollywood

Det Italiensk designerhus Acqua Di Parma lager parfymer, lys, badekåper og skinn tilbehør. Alt lages i Italia og distribueres til 43 land. 

Selskapet originale parfyme Colonia ble laget i 1916 i en lite parfymefabrikk i sentrum av byen Parma, som også har gitt navn til designerhuset.

acqua-di-parma-coloniaColonia ble laget i 1916 og er en fantastisk frisk og oppløftende parfyme som fremdeles i dag er like populær og aktuell. 

I 1998 åpnet Acqua di Parma sin første butikk i Milan som også er hovedkvarter, så i Paris i 2012 og i Roma i 2014. 

Parfymene på denne tiden var mye tyngre og mørker, så denne lette og friske duften Colonia ble en umiddelbar suksess i Europa, spesielt på 30 og 50-tallet. Duften ble spesielt populær i den rike overklassen og blant en rekke Hollywood stjerner.

Video review - Acqua di Parma Colonia (1916)

Acqua di Parma Colonia Essenza kom i 2010 og er en sitrus-neroli-aktig frisk duft, og er en variant av den originale. Grunnet neroli minner denne om Neroliportefino fra Tom Ford, så her har du en billigere utgave etter min mening.

acqua-di-parma-essenzaColonia Essenza ble lansert i 2010 og er en variant av den originale Colonia.

Video review - Colonia Essenza (2010)

Acqua di Parma Colonia Assoluta er laget av Jean-Claude Ellena og Bertrand Duchaufour og ble lansert i 2003. Den er en variant av den klassiske Colonia og kommer derfor i samme flaske og innpakning. Noe man bør være litt oppmerksom på for å unngå feilkjøp. Den minner litt om Christian Dior sin herre duft "Eau Sauvage", og er en skarp, frisk sitrus og barberaktig duft som kanskje appellerer mer til en eldre gentleman. 

Hvilke Colonia variant er best?

Jeg synes Colonia sin originale er best, så Colonia Essenza og til slutt Colonia Assoluta. Det finnes også flere varianter som jeg ikke har prøvd blant annet Colonia Intensa og Colonia Club.

Acqua di Parma har meget høy kvalitet, duftene er rene og naturlige og ikke syntetiske. Parfymene er heller ikke så kostbare og man får mye god parfyme for pengene. Jeg mener det er tilstrekkelig å ha én av Colonia variantene siden de ligner på hverandre. 

Acqua di Parma kan kjøpes på Shopping4Net.no, Douglas.no, Gents.no, Glossme.no.

Related Post

Kommentarer