Norway Chess 2018 – Jeg fikk spille mot Wesley So i simultansjakk

Lørdag 26. mai 2018 arrangerte Altibox Norway Chess simultan-sjakk på Kvadrat kl.12.00. Jeg ønsket å få med meg denne begivenheten, så vi dro av sted. Stemningen var god og jeg kom i snakk med flere av deltagerne. Plutselig ble jeg spurt om jeg ønsket å delta i sjakkturingering mot selveste Wesley So. Jeg takket selvsagt ja, og Simen Agdestein introduserte meg som "The mystery player"  som steppet inn i siste liten.

Jeg fikk mulighet til å spille mot Wesley So i simultansjakk på Kvadrat 26.05.2018.

Det som hadde skjedd var at en av spillerene ikke  kunne komme. Jeg husker ikke navnet på vedkommende som inviterte meg, men uansett tusen takk skal du ha! Jeg er svært glad for at jeg fikk spille, for det var utrolig spennende og ikke minst gøy. Jeg hadde svarte brikker, og svarte e4 med med siciliansk forsvar.

Wesley So merket nok for at mitt sicilanske forsvar absolutt ikke var den skapeste varianten, og han satte fort press på min stilling.

Her er jeg i gang med sjakkpartiet mot Wesley So med sorte brikker på Kvadrat 26. mai 2018.

Wesley So satte tidlig press på den svarte stillingen. Kvadrat 26. mai 2018.

Etter å ha kjempet lenge for å overleve var det bare å innse at slaget var tapt, og slenge frem labben. Det var gøy å se hvordan Wesley gradvis skviste den svarte stillingen og vant en suveren seier. Trøsten var at jeg fikk brikkene og et signert brett av Wesley som i dag er rangert som nr. 8 i verden (Fide mai 2018).

Du kan få all informasjon om året Altibox Norway Chess 2018 på deres nettside her.

Bildegalleri - Norway Chess 2018 simultansjakk Kvadrat.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.