Jeg fikk spille mot Wesley So i simultansjakk

Tormod

Oppdatert:

Lørdag 26. mai 2018 kl. 12.00 arrangerte Altibox Norway Chess simultansjakk på Kvadrat kl.12.00. Jeg ønsket å se denne begivenheten, spesielt fordi Wesley So skulle spille, så vi dro av sted. Stemningen på Kvadrat var god og jeg kom i snakk med flere av deltagerne. Plutselig ble jeg spurt om jeg ønsket å delta i sjakkturingering mot selveste Wesley So. Jeg takket selvsagt ja, og Simen Agdestein introduserte meg som «The mystery player»  som steppet inn i siste liten.

Jeg fikk mulighet til å spille mot Wesley So i simultansjakk på Kvadrat 26.05.2018.

En av de forhåndspåmeldte spillerne hadde trukket seg

Det som hadde skjedd var at en av spillerene ikke  kunne komme. Jeg husker ikke navnet på vedkommende som inviterte meg, men uansett tusen takk skal du ha! Jeg er svært glad for at jeg fikk spille, for det var utrolig spennende og ikke minst gøy. Jeg hadde svarte brikker, og svarte e4 med med siciliansk forsvar.

Wesley So merket nok for at mitt sicilianske forsvar absolutt ikke var den skarpeste varianten, og han satte fort press på min stilling.

Her er jeg i gang med sjakkpartiet mot Wesley So hvor jeg satset på et Siciliansk forsvar med sorte brikker etter e4. Bilde Kvadrat 26. mai 2018.

Jeg tapte, men fikk sjakkbrikker og brett signert av Wesley So

Etter å ha kjempet lenge for å overleve var det bare å innse at slaget var tapt, og slenge frem labben. Det var gøy å se hvordan Wesley gradvis skviste den svarte stillingen og vant en suveren seier. Trøsten var at jeg fikk brikkene og et signert brett av Wesley som i dag er rangert som nr. 8 i verden (Fide mai 2018).

Du kan få all informasjon om året Altibox Norway Chess 2018 på deres nettside her.


Tips! Les også da jeg tilfeldigvis møtte Magnus Carlsen utenfor hotellet like før Norway Chess 2017.

Sist oppdatert 13. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.