Tormods vei (Lørenskog) ligger ved Rolfsrud i Lørenskog, og går fra Skårersletta og inn i Ole Reistads vei. For mange år siden (2002) kom jeg over denne veien da jeg bodde i området, og det var gøy å se en gate som bar mitt navn. Jeg måtte jo selvsagt forevige minnet, og tok et bilde med fotokamera.

2002-Tormods vei-1

Her er jeg ved Tormods vei i Lørenskog i Oslo 2002.

Tormods vei ligger i et område av Lørenskog med flere veier som har navn etter personer med tilknytning til vikingtid og tidlig middelalder. Veien har navn etter den islandske skalden Tormod Bereson Kolbrunarskald (ca. 997–1030). Tormod var skald og hirdmann hos Olav den hellige. I slaget på Stiklestad ble han dødelig såret da han fikk en pil i brystet.

Tormods vei april 2016 (Google) i krysset til Skårersletta. I dag er skiltet montert på en vanlig skiltstolpe.

Oversikt over veien med mitt navn fra Google kartdata 2017. 

Her ser vi inn i veien som har mitt navn. Bilde april 2016 (Google ) fra Skårersletta som ender opp i Ole Reistads vei.

Det finnes også en annen vei som har mitt navn, den ligger på Bekkelagshøgda i bydel Nordstrand i Oslo. Veien går fra Sandstuveien til Granstuveien.

Hvorfor vegadresse?

Det er kommunene som fastsetter offisielle adresser til eiendommer i Norge. Kartverket bistår kommunene i dette arbeidet, og har i en årrekke vært en sterk pådriver for å innføre vegadresser der dette har manglet. En presis adresse er en viktig forutsetning for at ambulanse og andre utrykningskjøretøyer raskt skal finne fram. Vegadresser er også til hjelp for en rekke virksomheter som skal betjene innbyggerne, alt fra drosjer og postverk til hjemmesykepleien og vareleverandører.

Du kan lese mer om vegadresser på Kartverket. Les også om de nye digitale frimerker en ny innovasjon som Posten innførte i april 2018.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen