Nå er de digitale frimerker kommet. Posten lanserer i disse dager et nytt og enkelt alternativ til de gamle fysiske frimerker når du skal sende brev eller pakker i Norge.

Når har de digitale frimerker kommet. Bilde skjermdump fra Posten.no.

Slik fungerer de

Du får en tilsendt en kode som du skriver øverst i høyre hjørne, der du ellers ville plassert frimerket. Koden består av tre rader, og det er viktig at du skriver radene under hverandre. Koden er gyldig i syv dager. Prisen og leveringstiden er den samme som for vanlige frimerker.

Hva jeg synes om de digitale frimerker

Jeg roper hipp, hipp, hurra! Dette er enkelt og genialt. Innføringen er ikke overraskende med tanke på at digitaliserings-teknologien har eksplodert de siste ti år. Spesielt med innføring av mobile apps for betaling av billetter for transport m.m. Det kan også nevnes at strekkoden for alvor hadde sterkt fortfeste i dagligvarebransjen allerede i 1986. Frimerkesamlere vil antagelig ikke juble like høyt. Trøsten får være at det trolig vil gå mange år til alle frimerker vil være overflødig og borte for godt.

Noen viktige begrensinger ved bruk av digitale frimerker:

Pakker over 2 kg kan ikke sendes med digitalt frimerke.
Pakker med digitalt frimerke kan ikke spores!
Digitale frimerker kan ikke brukes til utlandet.
Digitale frimerker kan ikke kombineres med vanlige.
Hvis du beregner feil vekt, så kommer sendingen likevel frem. Du får imidlertid en regning i etterkant på pris differeansen.
Skriver du feil kode vil pakken likevel komme frem. Du får da en regning i etterkant for frakt pluss en tilleggsavgift.

Hvis du ikke ønsker å levere sendingen på Posten, kan du bestille henting for 15 kroner. Legg brevet eller pakken i din egen postkasse, så kommer postbudet neste virkedag og henter den.

Du kan lese mer om de digitale frimerker på Posten.no. Les også hvordan du enkelt finner ut hvordan du sorterer søppel på min blogg her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Scroll to Top
Rull til toppen