Murphys lov – når alt går galt

Tormod

Oppdatert:

Murphys lov

Murphys lov brukes ofte som et spøkefullt utrykk, på at dersom noe kan gå galt, så kommer det også til å gjøre det. Vi har vel alle opplevd dager i livet hvor ting går galt, men av og til skjer det på verst tenkelige tidspunkt.

Uttrykket tilskrives Edward A. Murphy, kaptein i det amerikanske flyvåpenet, som skal ha brukt begrepet i 1949. Det finnes en rekke varianter av uttrykket tilpasset ulike sammenhenger.

Murphys lov

Murphys lov treffer når det ikke skal skje. Bilde av Dayne Topkin for unsplash.com.

Eksempler på Murhy`s lov

Jeg kan nevne to hendelse som kan karaktiseres som Murphys lov. Jeg skulle på jobbintervju og beregnet 2 timer slakk. Til min stor overraskelse var det veiarbeid. Dette kunne jeg selvsagt ha sjekket på forhånd, men til min lykke var det kun 1/2 time venting. Så inntreffer Murphy. Det oppstår et sprengningsuhellet og jeg rekker ikke intervjuet. Jeg fikk heller ikke jobben.

En annen hendelse oppstod da vi flyttet nordover hvor den ene flyttebilen havarerte halvveis, selvsagt på en lørdag, hvor leiebil butikken var stengt. Med nød og neppe fikk vi allikevel tak i en leiebil og kom oss videre.

Når vi opplever at ting ikke går vår vei, husk på at dette er en del av livet. Du er ikke den eneste som opplever uhell, og det skjer med oss alle innimellom. Hold hode kaldt, og ikke gjør noe overivrig. Ikke kjør for fort for å rekke intervjuet, ikke si noe vondt til venner og famile rundt deg, selvom du er meget fortvilet. Ikke gjør noe som setter deg selv i fare. Ta det med ro og tenk løsninger…

Heldigvis er det ikke så ofte man får Murphy på besøk.


  • Tips! Kjøp deg et førstehjelpsskrin, så er du forberedt dersom noe skulle gå galt hjemme.
  • Les mer om hva du bør ha i førstehjelpsskrinet her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.