Surkål er en av mine favoritt tilbehør til svinesteik eller nakkekoteletter. Det blir liksom ikke søndag uten surkål og brun saus. Jeg har i en årrekke kjøpt surkål pakkene fra Nora eller Eldorado, og aldri egentlig tenkt på å lage surkålen selv. Etter å ha googlet oppskriften, så jeg at det ikke er så vanskelig. Det tar bare litt mer tid.

Hjemmelaget surkål for aller første gang, og det smakte nydelig.

Det eneste jeg trengte å kjøpe inn var krydderet karve, ellers hadde jeg både eddik, sukker, og kål.

Oppskriften er visst Bent Stiansens anbefalte, for 4 personer. Koketid 1 time ( noen andre oppskrifter oppgir 1 1/2 time, så sjekk om den er mør nok. Jeg tok min etter 1.15 timer og da var den helt fin.)

  • 750g kål
  • 4 dl kjøttkraft ( 2 terning kjøttbuljong)
  • 3 ss eddik 7% ( går helt fint med 5%)
  • 2 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 2 ss karve
  • o.5 ts hvit/sort pepper
  • o,5 dl ribbefett (hvis det er til julemiddag)

Surkålen er ferdig etter 1 time koking på svak varme.  Første egenlagde. 

Du kutter opp kålen i tynne strimler, og koker den på svak varme i vannet sammen med eddik og alle krydderiene i 1 time. Rør rund innimellom og kjenn på den gode duften. Da jeg lagde surkål var det mye væske igjen i gryten som du bare siler bort.

Ha en riktig god søndagsmiddag med din egen surkål.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.