Hans Zimmer – storslagen filmmusikk

Tormod

Oppdatert:

Hans Zimmer er min favoritt filmmusikk-komponist og du har helt sikkert hørt noe fra ham, uten at du er klar over det. Zimmers musikk talent og evner til å skape filmmusikk, som passer til ulike temaer i film, er bare helt enestående. Et vendepunkt i Zimmers karriere kom i 1988 da han ble bedt om å komponerer filmmusikken til Rain Man for regissør Barry Levinson.

Fotokreditt@Hans-Zimmer.com

Den tysk-født komponisten Hans Zimmer (f.1957) er anerkjent som en av Hollywoods mest innovative musikalske talenter. Han har vunnet de gjeveste musikkpriser og har komponert filmmusikk til  en rekke store filmproduksjoner.

Hans Zimmer – Filmmusikk er 50% av filmen

Jeg tror at filmmusikken spiller en større rolle og er mye viktigere enn vi kan skje tror. Musikken forsterker stemninger i filmen, om kan brukes så og si i alle settinger enten det er dramatisk, romantisk eller trist. En god film trenger selvsagt en god historie,  godt dialog, store skuespill prestasjoner, gode sceneopptak og en rekke andre forhold, men når film og musikk harmonere så bringer det film opplevelsen opp på ett nytt nivå. Hans Zimmer har sagt følgende:«If you talk to any director, they’ll say music is
fifty percent of the movie.”
Hans Zimmer.

Listen over kjente filmer Zimmer har komponert filmmusikk til er så lang og omfangsrik at jeg henviser til Wikipedia her, og Hans Zimmer nettside her.

Utvalg av Hans Zimmers filmmusikk

1987: The Last Emperor
1988: Rain Man
1994: The Lion King
1998: The Thin Red Line
2000: Gladiator
2001: Hannibal
2003: The Last Samurai 2005: Batman Begins
2006: The Da Vinci Code
2007: Pirates of the Caribbean
2008: The Dark Knight
2009: Sherlock Holmes
2010: Inception
2013: The Bible
2014: The Son of God

“If something happened where I couldnt write music anymore, it would kill me. Its not just a job. Its not just a hobby. Its why I get up in the morning.”  

Hans Zimmer.

Jeg vil oppfordre deg som er glad i musikk til å høre og nyte noe av det Zimmer har komponert. Du kan finne hans musikk på Apple Music, Spotify eller YouTube Music, og det ligger også mye ute på YouTube.

Video fra YouTube av hanszimmerfans.de


Les hva som var Elvis Presley sin favoritt parfyme her.

Sist oppdatert 26. oktober 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.