Poteter langs veien er et sjelden syn

Tormod

Oppdatert:

Poteter langs veien er et sjelden syn! Det er artig når man kjører langs veien og kan plukke med en 10kg sekk poteter fra en bonde, noe vi opplevde like utenfor Lærdal. Potetsekkene var stablet på en rampe med tak, og det er ikke noe man ser så ofte lengre, og da fortjener det selvsagt en plass på bloggen.

Ikke er så vanlig syn lengre; Potetsekker til salgs langs veien. Foto: Tormod Gundersen.

Salg langs veien – vanlig om sommeren i Norge

Om sommeren er vi vant til at jordbær selges langs veien til sultne turister, men poteter langs veien på høsten er nok et mindre vanlig syn.

Jeg synes selvsagt at dette er et kjekt konsept. Før det første støtter man bonden med noen kroner ekstra, for det er nok kjøpmannen som tjener mest når det gjelder potetslag. For det andre kan man i ro og fred legge penger på skrinet og ta med sekken i bagasjerommet, og så slipper man å stå i kø på den lokale matbutikken.

Her er det bare å forsyne seg av poteter i 10 kg sekker, håndplukket og valgt av bonden selv. Foto: Tormod Gundersen. 

Bonden solgte denne høsten Kerrs Pink som er en god, gammel skotsk venn for mange. Sorten har utmerket matkvalitet, og kom på den norske sortslista i 1953. Skallet er svakt rødlig og kjøttfargen hvit.

Bonden skriver: «Kerrs pink har tydeleg potetaroma, er svært melen og kvit i kjøtet etter koking. God potet for vinterlagring.»

Foto: av @Steinar Johansen. 


Kerrs pink er altså en melen potetsort, som egner seg godt til ovnsbaking og stappe. Foto: av @Steinar Johansen. 

Mange kaller den for «sausepoteten», og foretrekker den til kjøttkaker og andre retter med saus. Den passer også godt til stappe og ovnsbaking. Det er en av de eldste sortene i Norge, og er fortsatt en favoritt hos mange på grunn av den gode smaken.

Pris kr 100,- for 10kg sekk og 50kr for 5kg sekk.

Man kan betale med seldler, mynt eller på Vipps. Foto: Tormod Gundersen.


Tips! Hvis du er like glad i poteter som meg, så må du kjøpe deg en skikkelig potetskreller. Her kan du lese hvilke potetskreller jeg anbefaler.

Sist oppdatert 20. april 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.