Nyttige Chrome utvidelser

Chrome utvidelser er tillegg som du kan installere i nettleseren for å gjøre den enda bedre og arbeide mer effektivt.

En av de beste nettleser på markedet er Google Chrome. En av fordelene med denne nettleseren er dens tette integrasjon med Gmail, Google dokumenter og Google Pay. Andre nyttige funksjoner er at dine bookmerker og utvidelser synkronisere på tvers av alle dine enheter (Mac/PC), og at Google kan oversette en nettside med et klikk. Med Chrome kan du også sende innhold direkte fra enhetene dine til en Chromecast eller TV med Chromecast innebygd.

Her har jeg listet og gått igjennom noen av de utvidelser jeg bruker og synes er nyttig. De kan installeres både på Mac og Windows versjoner av Chrome.

Forstørrelse glass

Magnifying Glass (Hover Zoom) er et veldig nyttig utvidelse som er helt gratis. Den gjør at du kan få opp et forstørrelse glass, som gjør at du lettere kan lese det som står må liten skrift. Dette er svært nyttig hvis du for eksempel deler skjermen i en videosamtale og vil vise viktige detaljer.

Link: Magnifying Glass (Hover Zoom) [Ikke reklame].

Skjermbilde viser Magnifying glass i aksjon. For å aktivere, klikk på ikonet i øvre høyre hjørnet. 

Awesome Screenshot

Awsome Screenshot er et verktøy integrert i Chrome som lar deg ta skjermopptak både i bilde format og videopptak. Over 2 millioner bruker dette fantastiske verktøyet. Gratis utgaven lagrer opptil 50 bilder i skyen, eller man kan velge å lagre lokalt. Proff-utgaven vil i tillegg kunne lagre på din eller firmaets Google drive, Dropbox og Box. Proff brukere kan også sende og dele bilder eller opptak til Facebook, Twitter, Slack, Asana, Trello, gitHub, Jira, og alle kan selvsagt dele via din Gmail.

Utvidelen har en rekke andre funksjoner som du kan lese om på deres nettside. Link: Awsome Screenshot [Ikke reklame].

Bruker du Evernote, anbefaler jeg at du bruker Google Chrome utvidelsen Link: Evernote Web Clipper [Ikke reklame].

Passord – Dashlane eller Lastpass

Bruker du Passord Manager App, støtter Chrome nettleser utvidelser til de mest kjente som; Dashlane, LastPass, Keeper og F-Secure. Disse utvidelsene er et tillegg som lar deg lagre passord, og som fyller inn passordene direkte mens du surfer. Begge tjenestene har gratis versjoner med begrensinger. Du kan lese mer om passord administratorer her. [Ikke reklame]. 

Link: Dashlane, LastPass, Keeper og F-Secure [Ikke reklame].

VPN – utvidelser

Bruker du VPN har Chrome støtte og utvidelser for de mest kjente VPN tjenestene som for eksempel ExpressVPN og NordVPN. [Ikke reklame].

Utvidelsene i Chrome gir deg umiddelbar kontroll og tilgang til ditt VPN, og med ett klikk kan du begynne å surfe sikkert.

Link til utvidelser: ExpressVPN og NordVPN. [Ikke reklame].

Checker Plus for Gmail

Checker Plus for Gmail utvidelsen overvåke din Gmail og varsler, lar deg lese, lytte eller slett e-poster uten å åpne Gmail. Du kan også administrer flere kontor eller kun vise e-post etter dine egne etiketter/kriterier. Utvidelsen har en rekke nyttige funksjoner som for eksempel å vise kontaktbildene som er tilordnet dine mottakere. Talevarsling som leser e-posten eller hvem den er fra. Du kan også velge ønsket skrivebordslyd når ny e-post kommer (eller legge til dine egne lyder).

Link til utvidelser: Checker Pluss for Gmail [Ikke reklame].

Notepad By ClickUp

Notepad By ClickUp er en utvidelsen som gir deg en genial Notisblokk nederst på skjermen. Her kan du skriv ned ideer, organiser tanker, påminnelser og sjekklister. Notisblokk er helt gratis, rask og en enkel måte å fange notater i Chrome. Du kan enkelt deaktiver den med et klikk, når du ikke trenger den. Eller flytte ikonet på venstre side hvis det passer bedre. Hensikten er at du skal spare tid og slippe å bytte mellom app`er hvis du raskt trenger å notere ned noe du oppdager når du surfer eller gjør re-search. På ClickUp – kontoen får du også tilgang til notatene dine, og de gir deg ubegrenset antall notater.  

Du trenger en gratis ClickUp – konto for å benytte appen!

Link til utvidelser: NotePad by ClickUp [Ikke reklame].

PS! Har du ClickUp utvidelsen, trenger du egentlig ikke Notepad`en! Derfor foretrekker jeg ClickUp utvidelsen. 

Link ClickUp-utvidelsen.

Adblocker Pluss

Adblocker Pluss er en av de mest populære reklame blokkere for din nettleser. Den har over 500 millioner nedlastinger, og sørger for at du kan surfe på nettet uten irriterende og påtrengende annonser. Adblock Plus for Google Chrome blokkerer videoannonser, bannere, popup-vinduer og andre former for påtrengende og irriterende annonsering, samt blokkerer sporing og skadelig programvare. Brukere har også muligheten til å legge til personlige filtre og hviteliste nettsteder. 

Blokkeren er helt gratis!

Link til utvidelser: Adblocker Pluss [Ikke reklame].

Skulle du ikke være fornøyd med denne, kan jeg også anbefale AdGuard.

Bilde heading: Canva.com

Sist oppdatert 3. januar 2022

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress